themos

Ο.Κ, είστε ήρωες, υπογράψτε να σας αποθεώσουμε, του Θέμου Αναστασιάδη

8 Φεβρουαρίου 201211:42

themosΚρατάμε  σαν δεδομένο ότι τα ακόμη πιο νέα μέτρα δεν είναι απλά αντιλαϊκά αλλά φρικτά. Κι ότι παρ’ όλα αυτά μπορεί  να αποδειχθούν αναποτελεσματικά.

Όμως- κι εδώ συμφωνούν απαξάπαντες- αν δεν τα  δεχτούμε με εκβιασμούς, τελεσίγραφα και τα σχετικά πάμε άμεσα προς χρεοκοπία. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθονται και διαπραγματεύονται –όσο διαπραγματεύονται –οι πολιτικοί αρχηγοί κι ο πρωθυπουργός με την Τρόικα. Αλλιώς… θα τους είχαν συλλάβει που λέει κι ο Αλέξης. Αχ, τρελά νιάτα…

Όμως με τις συνεχείς αναβολές, από πρωί σε απόγευμα και βράδυ σε ξημερώματα υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος. Όταν τα αποδεχθούμε όπως-όπως να ‘ναι πια αργά, γιατί όπως βλέπουμε απ’ τις διεθνείς αντιδράσεις οι Ευρωπαίοι δανειστές (δυνάστες μάλλον) απ’ την οργή έχουν περάσει στην κατάσταση after shave: κάνουμε δεν κάνουμε κούρεμα, και «ξύρισμα» κατά κεφαλήν αυτοί βγάζουν ΑΦΡΟΥΣ μαζί μας. Ακούνε Ελλάδα και παθαίνουν παράκρουση. Το «γαϊτανάκι» των πολιτικών αρχηγών σε μια κατανοητή αλλά απέλπιδα προσπάθεια να φορτώσουν ο ένας ευθύνη στον άλλον, πάει να τινάξει όλες αυτές τις νέες αιματηρές θυσίες στον αέρα πριν καν γίνουν.

Είναι τέτοιο το θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε, ώστε δεν ξέρω αν η οργή για το «γαϊτανάκι των αρχηγών” είναι ίση ή σφοδρότερη με τον θυμό για τα μέτρα αυτά καθαυτά. Γιατί εδώ, ο λαός εκτός από (γ)δαρμένος νοιώθει και  κερατάς. Και του ρίχνουν το επίπεδο ζωής άλλο ένα 20% κάτω, και… τον ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ από πάνω παριστάνοντας ότι πασχίζουν για να τον σώσουν. Ενώ –επειδή.. γνωριζόμαστε – είναι σαφές ότι η προτεραιότητα των κομμάτων είναι πως θα σώσουν τον εαυτό τους και όχι τόσο τις συντάξεις. Και πως θα προφυλάξουν την… “έδρα” τους υπό την σέξι έννοια.

Ξέρω ότι αυτή την ώρα όπως δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς που να διαγωνίζονται σε θεατρικούς ηρωισμούς, δεν έχουμε ανάγκη κι από δημοσιογράφους που να κάνουν τους τιμητές των άλλων, ενώ είναι έξω απ’ το χορό. ΔΕΚΤΟ!

Το μόνο που λέμε είναι ότι όσα έγιναν – έγιναν, όσες «μάχες» δόθηκαν –δόθηκαν, κανείς δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος (ας το χωνέψουν), όμως το χρονόμετρο σταμάτησε. Ο διαιτητής σφύριξε την ΛΗΞΗ. Όλοι έχουν χάσει την υπομονή τους. Κι ο κόσμος, κι η Τρόικα, κι η υφήλιος ολόκληρη. Μας βλέπουν σαν κάτι τύπους που τσακώνονται να μοιράσουν δυο γάιδαρων άχυρα μέσα σε φλεγόμενο αχυρώνα. Το θέαμα για μας είναι τραγικό, για τους ξένους από εξωφρενικό έως γελοίο. Ό,τι δεν σώσανε, σε δυο χρόνια Πασοκ και τρεις μήνες συγκυβέρνηση δεν θα κερδηθεί σε ένα ακόμη απογευματάκι.

Αντίθετα φοβάμαι ότι κάθε που κάνουμε τους «δύσκολους» και τους “τριπλαδόρους” εν ου παικτοις, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβότερα την επόμενη ώρα.

Μην βασανίζεστε άλλο κύριοι αρχηγοί, τον λαό, τους εαυτούς σας και την Ευρώπη που περιμένει με το στόμα ανοιχτό. Κι όχι φυσικά για να μας φιλήσει. Όσο αργείτε διευκολύνετε την Μέρκελ που ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ να μας πετάξει έξω. Ο.Κ Είστε σούπερ -ήρωες! Υπογράψτε κι ελάτε μετά να σας κάνουμε και υποδοχή τύπου ρωμαϊκού θριάμβου.

Περισσότερα άρθρα ΕΔΩ
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr