Ξεσκαρτάρισμα φίλων και “φίλων” στο Facebook

20 Αυγούστου 201410:49

Το Facebook έχει ένα δισ. τριακόσιες χιλιάδες ενεργά μέλη και κάθε μέλος του έχει έναν πολύ μεγάλο κύκλο φίλων γύρω του. Οι μισοί από αυτούς έχουν απαρνηθεί την φιλία τους
τουλάχιστον με έναν φίλο τους στην υπηρεσία, όπως έχει δείξει παλαιότερη εσωτερική έρευνα που αποκαλύφθηκε στους Τάιμς του Λονδίνου.
Ωστόσο, όπως γράφει το in.gr, το defriending («αποφιλοποίηση») δεν συνιστά τάση, όπως ισχυρίζεται ο «κοινωνιολόγος» του Facebook, Κάμερον Μάρλοου: εάν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο Facebook αποφάσιζε να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του, τότε αυτό θα αντικατοπτριζόταν στον μέσο αριθμό φίλων ανά μέλος. Κάτι τέτοιο όμως, δεν συμβαίνει. Το defriending αφορά σε ένα μικρό υποσύνολο, τους οποίους οι χρήστες έχουν προσθέσει στους φίλους τους πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υπολογίζεται ότι σήμερα κάθε έφηβο μέλος του Facebook έχει κατά μέσο όρο 300 φίλους -η υπηρεσία επιτρέπει τον εκπληκτικό αριθμό των 5.000 φίλων ανά χρήστη. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο μέσος αριθμός φίλων ήταν 120.
Η αύξηση αυτή δείχνει ότι μάλλον δεν «καταργούμε» φίλους, και τους αφήνουμε να βλέπουν status update, φωτογραφίες και ό,τι άλλο ανεβάζουμε στη σελίδα μας. Ίσως επειδή δεν υπάρχει πια η ενόχληση από τα συνεχή «σκουντήματα» ή τις προσκλήσεις για συμμετοχή σε ομάδες κ.λπ. που (δικαιωματικά) στέλνουν οι φίλοι.
Πάντως, για να αφαιρέσετε φίλους από την λίστα των φίλων σας, πηγαίνετε στην Λίστα φίλων από τον Λογαριασμό σας και επιλέγετε x δίπλα στο υπό εξαίρεση φίλο (Remove Connection to…). Ο (πρώην) φίλος δεν ενημερώνεται για την ενέργεια αυτή, εκτός εάν σας αναζητήσει για να διαπιστώσει ότι δεν είστε πλέον «φίλοι».

Πηγή:www.fpress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr