Ξεκίνησε η πιστοποίηση μετρήσεων στο ελληνικό Ίντερνετ

26 Φεβρουαρίου 201302:20

Την πιστοποιημένη επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων των μελών της ΕΝΕΔ ανακοίνωσε η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία των ελλήνων εκδοτών οι οποίοι, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού που πρόσφατα έλαβε χώρα, συμβλήθηκαν με τον πανευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποιήσεων OJD και πλέον, από 1ης Ιανουαρίου, τα μεγέθη επισκεψιμότητας (unique users/browsers, page impressions, user sessions κ.ο.κ) ελέγχονται και προσαρμόζονται αντίστοιχα.

Η πιστοποίηση περιλαμβάνει ενδελεχείς αναλύσεις των στοιχείων ώστε να αφαιρεθεί η μη ανθρώπινη κίνηση (spiders, robots etc) καθώς και όποια προκύπτει από λανθασμένη χρήση των εργαλείων μέτρησης. « Η ΕΝΕΔ, ως συνεταιρισμός των σημαντικότερων παρόχων ελληνικού πρωτογενούς περιεχομένου, έχει ως αποστολή την αναβάθμιση της αγοράς του ελληνικού Διαδικτύου και η αξιοπιστία και διαφάνεια στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων δεν μπορεί παρά να συνιστά ακρογωνιαίο λίθο τούτης της αποστολής» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ, Θωμάς Σιωζόπουλος.

Μέλη της ΕΝΕΔ είναι παραδοσιακοί εκδότες (ΔΟΛ, Πήγασος, H Ναυτεμπορική, Αθηνόραμα), τηλεοπτικοί σταθμοί (MEGA, ANT1, STAR), ψηφιακοί εκδότες (24 Media, Prime Media, Capital.gr, JIP/Newsit) ενώ συνδεδεμένο μέλος είναι η Phaistos Networks.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr