kalaitzoglou

Νίκος Καλαϊτζόγλου:«Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις»

24 Φεβρουαρίου 201114:46

kalaitzoglouΓια ακόμη μια χρονιά βλέπουμε να εξελίσσεται το ίδιο έργο σε ότι αφορά την πορεία της Skoda Ξάνθη στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα μετά την περσινή τραγική πορεία κινείται σε «ρηχά» νερά με στόχο να παραμείνει στην κατηγορία. Βέβαια το συγκεκριμένο έργο το βλέπει εδώ και τέσσερα χρόνια ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας(όσος έχει απομείνει) , με αποτέλεσμα κάθε χρονιά να είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Βέβαια τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολλά και χρειάζεται να γίνουν ριζικές αλλαγές ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Σε ποιους τομείς όμως η ομάδα έχει κάνει λάθη που τις έχουν στοιχίσει και της στοιχίζουν ακόμη;

Φίλαθλοι-Ομάδα

Τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια παρακολουθούμε το γήπεδο της ομάδας να μοιάζει σαν «νεκροταφείο». Άραγε που να πήγε αυτός ο κόσμος ο οποίος κάποτε γέμιζε ασφυκτικά το γήπεδο του Α.Ο.Ξ και μετέπειτα το γήπεδο των Πηγαδίων; Δυστυχώς οι παλιές καλές εποχές ανήκουν πια στο παρελθόν και μόνο τα βίντεο που έχουν απομείνει μας θυμίζουν ότι η ομάδα είχε φιλάθλους οι οποίοι έδιναν παλμό και βοηθούσαν την ομάδα στα δύσκολα , με τα λάθη του παρελθόντος να αποδεικνύονται μοιραία ιδιαίτερα μετά την περίοδο 2000-2001 που διαλύθηκε ο κεντρικός σύνδεσμος φιλάθλων της ομάδας. Φίλαθλοι και Διοίκηση συγκρούονται με αποτέλεσμα αυτά τα δύο πράγματα που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια μιας ομάδας να βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη για ένα χρονικό διάστημα. Τα χρόνια που έρχονται βρίσκουν την ομάδα σε νέο γήπεδο , με την λέξη Ευρώπη να μπαίνει στην ζωή μας για πρώτη φορά το 2002. Απέναντι μας η μεγάλη Λάτσιο , 4-0 το πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία και 0-0 στο δεύτερο στην Ξάνθη και ακολουθούν Μίντλεσπρο και Δυναμό Βουκουρεστίου τα μετέπειτα χρόνια. Η ομάδα αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο , το γήπεδο βέβαια γεμίζει αλλά κάτι πάλι λείπει …Τι είναι αυτό; Ο παλμός , οι φωνές πράγματα τα αντικαταστάθηκαν από τα σπόρια. Η χαριστική βολή έρχεται το 2005 στο παιχνίδι με τον Άρη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πολύς κόσμος φεύγει , με τις σχέσεις Φιλάθλων –Διοίκησης να μπαίνουν για αρκετό καιρό στο «ψυγείο».

Τα διαρκείας μειώνονται δραματικά και οι 5000 γίνονται 1500 αλλά στην καμένη γη πάντα φυτρώνει η ελπίδα. Έτσι εδώ και περίπου δύο χρόνια δημιουργήθηκε κάτι το οποίο αρχίζει να θυμίζει κάτι από τα παλιά. Οι Xanthifans οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από νέα παιδιά και βοηθούν την ομάδα στα δύσκολα. Φωνές , Παλμός , συνθήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους , με αποτέλεσμα να υπάρχει κάτι διαφορετικό στο γήπεδο..Βέβαια για να κρατηθεί όλη αυτή η προσπάθεια θέλει την στήριξη όλων και κυρίως της ομάδας.. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ότι Φίλαθλοι-Ομάδα είναι δύο πράγματα τα οποία τα συνδέουν αρκετά αλλά σε περίπτωση που χωριστούν κάποια στιγμή μοιραία επέρχεται ο μαρασμός και για τα δύο.. Είναι καιρός λοιπόν να γίνει αλλαγή σελίδας στο συγκεκριμένο θέμα , με τα λόγια του μεγαλομετόχου της ομάδας να αποτελούν ένα σωστό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ακόμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα θέλει δουλειά πολλή. Δεν φτάνουν ούτε τα φθηνά διαρκείας αλλά ούτε τα μεγάλα λόγια τα οποία πολλές φορές δεν γίνονται πραγματικότητα. Ο κόσμος της ομάδας έχει γίνει δύσπιστος λόγω των μεγάλων λαθών που έχουν γίνει στο παρελθόν αλλά αν κοιτάξει κάποιος σφαιρικά την κατάσταση θα δει ότι Φίλαθλοι και Διοίκηση τιμωρούν ο ένας τον άλλο , με αποτέλεσμα να αυτοκαταστρέφονται και οι δύο… Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για να ξαναδούμε ξανά ένα γήπεδο γεμάτο από φωνές… Μέχρι να γίνει αυτό τα παιδιά στην Α1 θα μας θυμίζουν κάτι από τα παλιά . Αυτοί οι 100-150 που προσωπικά τους θεωρώ «αφανείς» ήρωες…

Eπικοινωνία

Μεγάλο θέμα η επικοινωνία για μια ομάδα αλλά στην δικιά μας περίπτωση Skoda Ξάνθη – Επικοινωνία σημειώσατε Χ.. Αλήθεια ποιος καλύπτει την περίφημη θέση στο γραφείο τύπου ; Γιατί η ομάδα μένει απροστάτευτη σε θέματα τα οποία την θίγουν; Το επίσημο site υπάρχει μόνο για να βγάζουμε θέματα που αφορούν τις προπονήσεις και τις μεταγραφές που οι τίτλοι των συγκεκριμένων άρθρων παραπέμπουν πολλές φορές σε τίτλους αθλητικών site; Οι περίφημες δημοσκοπήσεις ποιος τις δημιουργεί ; Δεν μπαίνουμε στο θέμα των συνεντεύξεων των παιχτών στο επίσημο site γιατί ο κόσμος έχει μυαλό και κρίνει ανάλογα. Κύριοι της ΠΑΕ η επικοινωνία είναι το βασικό πράγμα σε μια ομάδα αλλά η λέξη αθλητικό marketing μάλλον είναι άγνωστη προς εσάς. Βέβαια αν βάλουμε μέσα σε όλα αυτά την επιλεκτική ενημέρωση καταλήγουμε στο ότι όλες αυτές οι κινήσεις θίγουν άμεσα την ομάδα αλλά μάλλον στην «Σπιναλόγκα» των Πηγαδίων χωρούν μόνο λίγοι και καλοί.

Δυστυχώς για μερικούς ο κόσμος της ομάδας δεν παραμυθιάζεται πια…

Αγωνιστική κατάσταση – Μεταγραφές

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση , με αποτέλεσμα να μάχεται σχεδόν για κάθε χρονιά για το πώς θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Αποκορύφωμα η περσινή χρονιά στην οποία η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αλλά σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όσο αφορά τις μεταγραφές οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια δεν ίδρωσαν καθόλου την φανέλα. Εξάλλου μερικοί δεν χρειάστηκε να την φορέσουν καθόλου καθώς μας αποχαιρέτησαν νωρίς… Τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο τομέα είναι πολλά , με την ομάδα να «ξηλώνεται» κάθε χρόνο χωρίς να έχει έναν βασικό κορμό στον οποίο θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια σταθερή αγωνιστική κατάσταση Σε αυτό βέβαια αξίζει να προσθέσουμε τις πολλές αλλαγές προπονητών που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Εξαίρεση αποτελεί ο Νίκος Παπαδόπουλος την περίπτωση του οποίου η ομάδα πρέπει να διαχειριστεί με προσοχή. Ο συγκεκριμένος προπονητής μπορεί να δώσει πολλά αρκεί να του δώσουν και τα κατάλληλα εφόδια.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες από τις αιτίες που η ομάδα διανύει μια περίοδο κρίσης εδώ και μερικά χρόνια. Είναι καλό να θυμόμαστε τις παλιές καλές στιγμές αλλά πρέπει να κοιτάμε και μπροστά. Το οικοδόμημα που λέγεται Skoda Ξάνθη χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση για να μπορέσει να αντέξει στα χρόνια που έρχονται.

Από εδώ και πέρα όλοι περιμένουν τα λόγια να γίνουν πράξεις αλλά μέχρι τότε: « Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις»….

Υ.Γ Αλήθεια τι να κάνουν οι Βάλνερ , Λάφατα , Μάνσο και άλλοι πολλοί οι οποίοι διέπρεψαν με φανέλες άλλων ομάδων μόλις έφυγαν από την Ξάνθη;

Ποιος είναι υπεύθυνος για να μιλά με τον κόσμο της ομάδας;

Ερωτήματα που «καίνε» αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr