thaliskoutoupis_big

Θαλής Κουτούπης: We are on the right and fast fuck !

4 Οκτωβρίου 201015:27

thaliskoutoupis_bigΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΚΥΜΒΑΛΑ

Από τη γέννησή του (Κίνημα, αντί Κόμμα), το ΠΑΣΟΚ έπασχε από μια λεξιλαγνεία, συχνά εξαιρετικά επιτυχημένη προπαγανδιστικά και καταστρεπτική γλωσσικά. Αυτή η ασθένεια έχει περάσει στο DNA του και παράγει νεολογισμούς και βαρβαρισμούς διαχρονικά. Τελευταίο σύμπτωμα είναι τα ελληνικότατα “one stop shop” και “fast track” και κυρίως η α-νόητη, έως βαθμού γελοιότητας… σιδηροδρομική μετονομασία των Υπουργείων. Σύμφωνοι, οι λέξεις είναι σύμβολα, αλλά το ΠΑΣΟΚ, τις μετατρέπει σε «κύμβαλα αλαλάζοντα»!

 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΕΥΔΩΝ

Στεγνοί, μουρτζούφληδες, μονοκόμματοι, αγέλαστοι, χωρίς ίχνος χιούμορ είναι οι δύο τελευταίοι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι, κύριοι Ευάγγελος Αντώναρος και Γιώργος Πεταλωτής, βγαλμένοι λες από το ίδιο καλούπι. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια οι κύριοι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου τους επέλεξαν, ως αιχμές του επικοινωνιακού δόρατος των κυβερνήσεών τους. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν έχω γνωρίσει έξυπνο άνθρωπο, χωρίς χιούμορ! Πέρα από αυτό όμως, τι νόημα έχει αυτή η καθημερινή «βιομηχανία παραγωγής ψευδών» από τα φερέφωνα των Πρωθυπουργών;  Και τα Μέσα Ενημέρωσης θα μού πείτε, πού θα έβρισκαν τσάμπα υλικό, για να γεμίζουν τα δελτία και τις εκπομπές τους;

 ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!

Αποκρουστική και απαράδεκτη η επίθεση με παπούτσι εναντίον του Πρωθυπουργού, και με λοστούς εναντίον του Προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλου. Πέρα όμως από την αυτονόητη καταδίκη τέτοιων ακραίων φαινομένων βίας από πολίτες, πρέπει να ανησυχήσουμε σοβαρά για τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού που αποτελεί τη μήτρα τέτοιων φαινομένων και που προοιωνίζεται ακόμη χειρότερα, αν η Κυβέρνηση και τα Κόμματα δεν συνέλθουν έγκαιρα και δεν αλλάξουν την καταστροφική στάση τους.

 ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Η σύνθεση της τελευταίας Κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου αποτελεί καθρέφτη της διαχρονικής παθογένειας του πολιτικού συστήματός μας. Ανίκανοι, κολλητοί υπουργοί και εκβιαστές βουλευτές απέκτησαν θώκο, με αύξηση των καρεκλών κατά 30%, για να καλυφθούν οι «επιταγές» που έχουν εκδώσει ο Πρωθυπουργός και το Κόμμα! Τα «Αποτυπώματα» έχουν εδώ και αρκετά χρόνια επισημάνει την αδήριτη ανάγκη να καθιερωθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και υπουργών και να είναι οι δεύτεροι όλοι εξωκοινοβουλευτικοί. Οι λόγοι είναι συνταγματικοί, καθαρτικοί και πρακτικοί.

  1. Θα αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη, που επιβάλλει τη διάκριση των εξουσιών και η οποία καταστρατηγείται βάναυσα με τη σύμμειξη της εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία και τη σύμπτωση στα ίδια πρόσωπα ελεγχόντων και ελεγχομένων.
  2. Οι υπουργοί θα έχουν χρόνο να κάνουνε τη δουλειά τους, αντί να ασχολούνται με την επανεκλογή τους και δεν θα υποκύπτουν σε ρουσφετολογικά αιτήματα ή και άνομα συμφέροντα.
  3. Θα αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και ποσοτικά (σήμερα λείπουν συνήθως 30-40 βουλευτές-υπουργοί) και ποιοτικά, αφού άλλοι θα είναι οι ελέγχοντες και άλλοι οι ελεγχόμενοι.
  4. Οι Πρωθυπουργοί θα συνθέτουν την κυβέρνησή τους, χωρίς να υπόκεινται στους περιορισμούς, εντοπιότητας, ισορροπιών, υποχρεώσεων και εκβιασμών.

Τον τελευταίο καιρό πολλές σοβαρές και ισχυρότερες γραφίδες από τη δική μου, όπως ενδεικτικά οι κύριοι Χρ. Γιανναράς, Στάμος Ζούλας Ι. Πανούσης κ.ά., επισημαίνουν αυτή την ανάγκη. «Το νοσηρό καθεστώς της βουλευτοκρατίας θα εκλείψει μόνον αν καθιερωθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργικού και βουλευτικού αξιώματος». (Στάμος Ζούλας –Καθημερινή -22.9.2010).

«…φιλτέρα δε αλήθεια!»

 ΚΟΜΜΑ-ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Η άστοχη επιλογή του κ. Αλ. Αλαβάνου, που την «πήρε πίσω» και ο εγωισμός του, η αλαζονεία του κ. Αλ. Τσίπρα και η σύμπηξη ετερόκλητων γκρουπούσκουλων έκαναν τον Συνασπισμό ένα κόμμα-μπακλαβά! Κρίμα, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή και υγιή Αριστερά!

 THE RIGHT TRACK!

You are on the right track, λένε στον Γιώργο οι κηδεμόνες του (μας). Κι εκείνος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, επαναλαμβάνει τινάζοντας τα φτερά του: «We are on the right track ! Αν σ’ αυτό προσθέσετε και το «fast track” για τις τεράστιες επενδύσεις, που περιμένουν στην ουρά για να μας χρυσώσουν, έχετε την πλήρη ευδαιμονία αυτού του τόπου, με τους 150.000 νεο-ανέργους, την ύφεση του 4%, τον πληθωρισμό του 5,5%, τα επιχειρηματικά φέσια του € 1,3 δις και τις δεκάδες χιλιάδες κλεισμένες επιχειρήσεις! Απλώς εμείς οι ανόητοι δεν το έχουμε καταλάβει ότι ευδαιμονούμε…

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΚΟΥΒΑ !!! ;;;

Μισό εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους θα απολύσει η… Κούβα, με απόφαση της… Συνομοσπονδίας Κουβανών Εργαζομένων!!! Ηχηρότατο χαστούκι κατά των Ελλήνων Συνδικαλιστάδων, που βάζουν πάντα το τερατωδώς υπερτροφικό «ΕΓΩ» τους πάνω από το «ΕΜΕΙΣ»! Ο δε Φιντέλ Κάστρο είχε πρόσφατα δηλώσει: «Το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί πια ούτε για μας»! Απορία: την «Ελληνική Αλ Κάιντα» (Αλέκα, Αλέξης, Αλέκος) τη ρώτησαν ο Κάστρο κι οι Κουβανοί Εργαζόμενοι ή θα βρουν τον μπελά τους; (Σημείωση: ο πληθυσμός της Κούβας είναι 11.000.000).

 

Ηλεκτρονικη Διευθυνση: aithalis@aithalis.gr

Ιστοσελιδα: http://www.aithalis.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr