Το προφητικό “Και μετά τον Αλέκο Κοντό, ποιος;”

10 Σεπτεμβρίου 201910:45

Τον Ιανουάριο του 2017 το xanthipress σε άρθρο του με τίτλο “Και μετά τον Αλέκο Κοντό, ποιος;”, ανέφερε:

“Αυτός ο πολιτικός άνδρας κάποια στιγμή θα αποχωρήσει και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, από κανένα πολιτικό χώρο δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς που να μπορεί να σταθεί ως Πολιτικός και να φανεί αντάξιος των ανθρώπων της Ξάνθης και του Νομού. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να προσφέρει και να αφήσει έργο είναι αυτή του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος στο λίγο χρόνο που του δόθηκε άφησε πίσω του ένα έργο όπου αν συνεχιστεί η ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο της Ξάνθης θα γνωρίσει μια τρομακτική ανάπτυξη.

Και από το “υλικό” που υπάρχει αυτή την στιγμή σε όλα τα κόμματα δεν φαίνεται στο μέλλον να βρεθεί κάποιος που θα μας κάνει να ξεχάσουμε γρήγορα τον Α.Κοντό. Τοπικά η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο ακόμα και από την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά με την ΝΟΔΕ Ξάνθης να φαίνεται πως έχει έναν απόλυτα διακοσμητικό ρόλο. Τα ονόματα των υποψήφιων που ακούγονται με eco κιόλας, τα περισσότερα δεν έχουν κουβαλήσει ούτε ένα φυλλάδιο του κόμματος, δεν έχουν τσαλακωθεί και δεν έχουν κάνει καμιά αντιπολίτευση τα 2 τελευταία χρόνια και πολλές φορές η δυναμική του οφείλεται στην πολιτιστική τους καταγωγή

Στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, όσο και να ψάξουμε δεν πρόκειται να βρούμε κάποιον που να μπορεί να σταθεί στο ύψος του Α.Κοντού, αντίθετα, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ να τον στύψεις, Κοντό δεν θα βγάλεις. Οι τρεις βουλευτές και μάλιστα κυβερνητικοί δεν έχουν επιδείξει κανένα έργο τα 2 τελευταία χρόνια, και δεν μιλάμε σε αυτή την οικονομική συγκυρία να κάνουν θαύματα, μιλάμε για απλά καθημερινά. Αν κάποιος τους ζητήσει έναν απολογισμό το μόνο που κατάφεραν, είναι να χρηματοδοτηθεί η ΦΕΞ!!

Στο ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη η πως αλλιώς το λένε αυτό, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Μια προσπάθεια κάνει μόνο ο γραμματέας της Τοπικής αφού οι “κρυφοπασόκοι” αναμένουν εξελίξεις για να φανερωθούν. Μια ελπίδα αποτελεί ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης αλλά στους νέους συσχετισμούς ο ρόλος του θα είναι δύσκολος.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση τα πράγματα είναι πιο απλά, μετά την αποχώρηση του Θανάση Ξυνίδη, ο Δήμος Ξάνθης θα ζήσει την “εκδίκηση των μετρίων” . Αν στις επόμενες εκλογές δεν βρεθεί κάποιο πρόσωπο που να μπορεί να συγκεντρώσει δίπλα του πρόσωπα αποδεδειγμένα ικανά , ο Δήμος Ξάνθης και  η πόλη δεν θα μπορέσουν να σωθούν και αυτή την φορά από την δυναμική των ενεργών πολιτών της.

Και αυτό δεν είναι το χειρότερο, η πιο αρνητική εξέλιξη είναι ότι οι ικανοί πολίτες που υπάρχουν σε αυτή την πόλη, δεν έχουν καμιά διάθεση να εμπλακούν στα κοινά με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια στην πόλη. “

Και αυτό συμβαίνει σήμερα στο νομό, κανείς πολιτικός που να μπορεί να σταθεί απέναντι στα προβλήματα, αλλά κυρίως, απέναντι στις λύσεις που εμφανίζονται στα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης. Το Viadiplomacy.gr ήδη από τον Οκτώβριο του 2018 σε άρθρο του είχε αναφέρει τα σχέδια που υπήρχαν και οι αποφάσεις που λήφθηκαν εκείνο το διάστημα στην Λάρισα για το μεταναστευτικό και την μεταφορά προσφύγων στην Σταυρούπολη. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις με τον πρώην Δήμαρχο , Μπάμπη Δημαρχόπουλο, να στέλνει επιστολή καταγράφοντας την αντίρρηση της κοινωνίας

Το Xanthipress.gr πριν λίγες ημέρες έφερε και πάλι το θέμα στην δημοσιότητα και την τελειωμένη απόφαση του υπουργείου προστασίας του πολίτη να μετατρέψει το Στρατόπεδο σε camp. Να σημειωθεί ότι η επιλογή της Σταυρούπολης είναι η τελευταία όταν ο αριθμός προσφύγων που θα μεταφερθεί στην Βόρεια Ελλάδα, ξεπεράσουν τις 10000.

Και αντί να καταγραφεί ξανά διαμαρτυρία , τι είδαμε, τον Βουλευτή Ξάνθης και του κυβερνώντος κόμματος, Σπύρου Τσιλιγγίρη, να κάνει μια δήλωση, όχι δελτίο τύπου, που να βεβαιώνει τους Ξανθιώτες ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί κάτι…”παίζει” με το ΤΑΙΠΕΔ. Βέβαια, όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο, με την δήλωση του αυτή που ήταν και η πρώτη, βρέθηκε το “θύμα” που θα του φορτώσουν το πρόβλημα

Και αν η απειρία του νέου βουλευτή, δικαιολογημένη, δεν έκανε εντύπωση, προβλημάτισε η στάση του έμπειρου και νέου Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη. Στο Xanthipress από την πρώτη ημέρα που δημοσίευσε το θέμα, του ζητήσαμε να μας διαψεύσει αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού θέματα όπως αυτό δημιουργούν ανησυχίες στην κοινωνία. 

Αντί για αυτό όμως, ο Δήμαρχος Ξάνθης όχι μόνο δεν διέψευσε αλλά κράτησε μια περίεργη σιωπή αφήνοντας να απαντούν άλλοι για αυτόν, όπως ΜΜΕ. Εμείς βέβαια την διάψευση δεν την αναφέραμε τυχαία, γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης Τσέπελης γνώριζε την απόφαση αυτή. Και θα πει κάποιος φανατικός υποστηρικτής του, και τι θα μπορούσε να κάνει; Απαντούμε λοιπόν, μέσα σε 5 ημέρες, μια και για πάντα, να αποτρέψει το στρατόπεδο να μετατραπεί σε camp ανοιχτού τύπου, και κλειστού φυσικά. Όμως ο Μανώλης Τσέπελης είναι “όμηρος” της πολυβοηθείας που δέχθηκε για να κατακτήσει τον Δήμο Ξάνθης. Είναι “όμηρος” των παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη η οποία τον βοήθησε και τώρα θα πρέπει να ακολουθήσει τις εντολές του κόμματος. 

Να μην κάνουμε αναλυτική αναφορά σε αντιδράσεις άλλων αυτοδιοικητικών που πήραν ξίφη και ασπίδες και βροντοφώναξαν “Μολών Λαβέ”

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το θέμα της τράπεζας στο ίδιο χωριό. Η Πειραιώς κλείνει το υποκατάστημα της εκεί, ενώ ο Αλέκος Κοντός ο ίδιος είχε φροντίσει να λειτουργεί τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, και ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, δεν πήραν χαμπάρι, τουλάχιστον ο δεύτερος. Και όχι μόνο δεν πήραν χαμπάρι, αλλά, και πάλι, δεν εξέδωσαν καμιά ανακοίνωση που να δηλώσουν και να καταγραφεί η αντίθεση τους. 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr