Και μετά τον Αλέκο Κοντό, ποιος;

26 Ιανουαρίου 201712:03

Αν το ερώτημα αυτό αφορούσε μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να απαντηθεί εύκολα. Όμως το ερώτημα αφορά όλη την πόλη όλο τον νομό αφού περισσότερα από 15 χρόνια στην Ξάνθη υπάρχει κενό σε πρόσωπα που μπορούν όχι μόνο να εμπνεύσουν αλλά να παράγουν και ουσιαστικό έργο.

Τον Αλέξανδρο Κοντό δεν τον ξέρουμε, δεν έχουμε το κινητό του και δεν έχει το δικό μας, δεν του πήραμε ποτέ συνέντευξη, δεν μας έδωσε ποτέ καμιά πληροφορία και μερικές φορές, μετρημένες στα δάχτυλα μας στέλνει και κανένα δελτίο τύπου. Τον κατηγόρησαν για πολλά πράγματα, ότι επί εποχής του έκλεισαν τα συνεταιριστικά (λες και είχαν καμιά ελπίδα), για το βατοπαίδι κλπ. Όμως από την άλλη, είναι και ο τελευταίος όπου ως ένας βουλευτής της επαρχίας κατέβαινε στην Αθήνα, χτυπούσε πόρτες και ικανοποιούσε αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Είναι ο τελευταίος που πρόσφερε χώρο και τρόπο εργασίας στα Νεστοχώρια και έδωσε μια διέξοδο στην νεολαία της περιοχής και δημιούργησε τις συνθήκες ώστε οι νέοι της περιοχής να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Αυτός ο πολιτικός άνδρας κάποια στιγμή θα αποχωρήσει και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα από κανένα πολιτικό χώρο δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς που να μπορεί να σταθεί ως Πολιτικός και να φανεί αντάξιος των ανθρώπων της Ξάνθης και του Νομού. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να προσφέρει και να αφήσει έργο είναι αυτή του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος στο λίγο χρόνο που του δόθηκε άφησε πίσω του ένα έργο όπου αν συνεχιστεί η ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο της Ξάνθης θα γνωρίσει μια τρομακτική ανάπτυξη.

Και από το “υλικό” που υπάρχει αυτή την στιγμή σε όλα τα κόμματα δεν φαίνεται στο μέλλον να βρεθεί κάποιος που θα μας κάνει να ξεχάσουμε γρήγορα τον Α.Κοντό. Τοπικά η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να βρίσκεται στην χειρότερη περίοδο ακόμα και από την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά με την ΝΟΔΕ Ξάνθης να φαίνεται πως έχει έναν απόλυτα διακοσμητικό ρόλο. Τα ονόματα των υποψήφιων που ακούγονται με eco κιόλας, τα περισσότερα δεν έχουν κουβαλήσει ούτε ένα φυλλάδιο του κόμματος, δεν έχουν τσαλακωθεί και δεν έχουν κάνει καμιά αντιπολίτευση τα 2 τελευταία χρόνια και πολλές φορές η δυναμική του οφείλεται στην πολιτιστική τους καταγωγή

Στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, όσο και να ψάξουμε δεν πρόκειται να βρούμε κάποιον που να μπορεί να σταθεί στο ύψος του Α.Κοντού, αντίθετα, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ να τον στύψεις, Κοντό δεν θα βγάλεις. Οι τρεις βουλευτές και μάλιστα κυβερνητικοί δεν έχουν επιδείξει κανένα έργο τα 2 τελευταία χρόνια, και δεν μιλάμε σε αυτή την οικονομική συγκυρία να κάνουν θαύματα, μιλάμε για απλά καθημερινά. Αν κάποιος τους ζητήσει έναν απολογισμό το μόνο που κατάφεραν, είναι να χρηματοδοτηθεί η ΦΕΞ!!

Στο ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη η πως αλλιώς το λένε αυτό, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Μια προσπάθεια κάνει μόνο ο γραμματέας της Τοπικής αφού οι “κρυφοπασόκοι” αναμένουν εξελίξεις για να φανερωθούν. Μια ελπίδα αποτελεί ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης αλλά στους νέους συσχετισμούς ο ρόλος του θα είναι δύσκολος.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση τα πράγματα είναι πιο απλά, μετά την αποχώρηση του Θανάση Ξυνίδη, ο Δήμος Ξάνθης θα ζήσει την “εκδίκηση των μετρίων” . Αν στις επόμενες εκλογές δεν βρεθεί κάποιο πρόσωπο που να μπορεί να συγκεντρώσει δίπλα του πρόσωπα αποδεδειγμένα ικανά , ο Δήμος Ξάνθης και  η πόλη δεν θα μπορέσουν να σωθούν και αυτή την φορά από την δυναμική των ενεργών πολιτών της.

Και αυτό δεν είναι το χειρότερο, η πιο αρνητική εξέλιξη είναι ότι οι ικανοί πολίτες που υπάρχουν σε αυτή την πόλη, δεν έχουν καμιά διάθεση να εμπλακούν στα κοινά με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια στην πόλη. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr