Το πιο εξελιγμένο παιδικό κάθισμα

15 Ιανουαρίου 201600:23

Η αλυσίδα βρεφικών πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ Babies”R”Us και η εταιρεία κατασκευής προστατευτικών εξαρτημάτων Evelflo συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του πιο ασφαλούς παιδικού καθίσματος. Το SafeMaxείναι το πρώτο που έχει περάσει δοκιμές σε σενάριο ανατροπής του οχήματος και περιστροφής του! Παράλληλα έχει δοκιμαστεί η δομική του ακεραιότητα σε δυνάμεις που είναι διπλάσιες των στάνταρ που θέτουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ www.newsauto.gr

Οι γονείς αντιλαμβάνονται ότι το παιδικό κάθισμα είναι η… τελευταία γραμμή αμύνης στην περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος. Για αυτό θα πρέπει να προσφέρει ασφάλεια στα βρέφη και τα παιδιά, χωρίς όμως να περιορίζει τα επίπεδα άνεσης στην μεταφορά τους. Το SafeMax All-in-One διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό και μπορεί να τοποθετηθεί είτε με φορά προς τα πίσω (για βρέφη και μικρά παιδιά) είτε προς τα εμπρός (για μεγαλύτερα).

Μπορεί να φιλοξενήσει βρέφη και παιδιά βάρους από 2,2 έως 54 kg και με ύψος έως 1,45 m! Καθίσταται έτσι το μοναδικό κάθισμα που έχει ανάγκη ένας γονιός, έως ότου το παιδί να είναι ασφαλές μόνο με τη ζώνη. A, έχει και δύο ποτηροθήκες για το φραπέ, ε… το χυμό του παιδιού.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους Σουηδούς (που έχουν τα πιο υψηλά στάνταρ στην παθητική ασφάλεια), ένα παιδί πρέπει να κάθεται σε κάθισμα που κοιτάζει προς τα πίσω έως την ηλικία των 3-4 (για προστασία του αυχένα) και όχι μέχρι το 1ο έτος ηλικίας του, όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr