Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Του Σ. Αρσενίου

12 Ιανουαρίου 201621:43
΄΄ Μπέρδε και μπέρδε, μπέρδευε, να δούμε πως ξεμπέρδευε…΄΄.
Μεγάλη επιτυχία στο πεντάγραμμο της αοιδού Λίτσας Διαμάντη , σε στίχους Αντώνη Ζάννα, απο το μεγάλο της δίσκο με τίτλο : ΤΑ ΤΣΑΧΠΙΝΙΚΑ που κυκλοφόρησε το 1975.
Αυτό το σουξέ, εγω ο μπακλαβατζής χωρίς σύνορα απο το συνοικισμό της ΚΥΨΕΛΗΣ, το αφιερώνω στο Δήμαρχο της πόλης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και τους ειδικούς, παραειδικευμένους, συμβούλους τους.
Ο λόγος;
Ξεκίνησε στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2016, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού απο τον προηγούμενο χρόνο, ώστε να έχουμε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο καρναβάλι της Ξάνθης.
Δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμιση, απο αυτή που κυκλοφορεί σε ολες τις ιστοσελίδες, τις εφημερίδες της χώρας και αναφέρεται στην αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για συναυλία του στις γιορτές παλιάς πόλης 2015.
Ο τραγουδιστής με ολο του το επιτελείο αμοίφθηκε με 8.000 ευρώ.
Ο Δήμος Ξάνθης πάραυτα, έδωσε 16.500 ευρώ.
Σε εταιρία με έδρα την Βουλγαρία.
΄΄ Μπέρδε και μπέρδε, μπέρδευε, να δούμε πως ξεπέρδευε…΄΄ συνεχίζει να ακούγεται η φωνή της Λίτσας Διαμάντη.
Που πήγαν τα 8.500 ευρώ;
Αυτό είναι το θέμα στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού στο οποίο παίρνει μέρος ούτε λίγο, ούτε πολύ, ολη η χώρα.
Μαζί και η γειτονική Βουλγαρία.
– Εμείς ξέρουμε, μου λένε φίλοι απο το Ζλάτογκραντ.
– Τέτοια διαφήμιση ΤΖΑΜΠΑ, ούτε που μπορούσατε να το είχατε φανταστεί, συμπληρώνει ο τελευταίος κουμπάρος μου απο το Δέκαρχο, ο Στράτος.
– Αφήστε το σε μας, λένε μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.
– Θα σου πω εγω, που σου λεω το φλυτζάνι, αντιπροτείνει η προσωπική μου φλυτζανού απο τη Ρέμβη, η Ασημένια.
΄΄ Μπέρδε και μπέρδε, μπέρδευε, να δούμε πως ξεμπέρδευε..΄΄ δε σταματάει απο τα ηχεία η Διαμάντη.
Δεν γίνεται ετσι. Πέρασαν 40 χρόνια απο τότε, βάλε ενα άλλο σουξέ να ακούγεται, λεω στο μίξερ.
– Μόνο σουξέ, τη δική μου γνώμη που πάντα εκτιμούσες τριάντα χρόνια τώρα, δεν τη θέλεις ; Γεμάτο δικαιολογημένα παράπονα  είπε το αυτοκολητάκι μου.
– Μάστορα άκουσες ποτέ στη μακρόχρονη μπακλαβατζιδική σου διαδρομή τίποτα για το τρίγωνο των Βερμούδων;
– Άκουσα, διάβασα πως χάθηκαν εκει καράβια, αεροπλάνα, κόσμος και ντουνιάς.
– Αυτό το τρίγωνο θέλουν να αναπαραστήσουν στην Ξάνθη. Εκει να χάνονται ολα, να τα αποδίδουν στα μαγνητικά πεδία η τις μαύρες τρύπες του Διαστήματος και να μη ψάχνει κανένας. Ούτε ακόμα και ο Σωκράτης Ξυνίδης.
– Για δώσε μου ενα παράδειγμα ορε μίξερ. Πες μου ενα τέτοιο τρίγωνο. Σαφώς δεν νομίζω να μοιάζει με εκείνο που λεω τα κάλαντα.
– Καθόλου. Δήμος – Γειτονιά Άη – Βασίλη – Κέντρο Πολιτισμού. Ενα άλλο : Δήμος – Αμερικάνικη Γωνιά – Βίκυ Μπαφατάκη. Ενα άλλο : Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο – Βίκυ Μπαφατάκη – Υπόλοιπα Αττικής.
– Σταμάτα μίξερ. Σταμάτα. Κατάλαβα.
– Αμ πως !!! θα σούλεγε ο Χατζηχρήστος αν ζούσε. Έχει κι άλλο. Κορυφή του τριγώνου, αντικαθιστόντας τη Βίκυ Μπαφατάκη η το Κέντρο Πολιτισμού η το Λύκειο Ελληνίδων με εναν που τώρα μαθαίνει, δεν είναι σαν τον Τσέπελη, προκύπτει ο Δήμαρχος.
΄΄ Μπέρδε και μπέρδε, μπέρδευε, να δούμε πως ξεμπέρδευε… ΄΄ συνεχίζει η Λίτσα Διαμάντη.
Έχει γούστο, το μίξερ να κερδίσει στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού σκέφτηκα. Εκτός απο αύξηση εργοδοτικών εισφορών, θα ζητάει και τα ε ύ ρ ε τ ρ α.

Στέλιος  Αρσενίου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr