astynomia geniko

“Καμπανάκι” αστυνομικών σε φορείς για τις τραγικές ελλείψεις.

12 Ιουνίου 201121:56

astynomia_genikoΕπιστολή στους αιρετούς φορείς της Ξάνθης, για τα προβλήματά της Αστυνομίας στην Ξάνθη απέστειλε η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης.

Στη μακροσκελή επιστολή  γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για την έλλειψη προσωπικού και την ανασφάλεια των στελεχών, την τραγική-όπως αναφέρουν- κατάσταση των οχημάτων και τις γνωστές συνθήκες στις εγκαταστάσεις και τα κρατητήρια της Α.Δ. Ξάνθης.

Παράλληλα οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ κάνουν τις δικές τους προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των υπηρεσιών προς τους πολίτες και, τέλος, εκφράζουν μια σειρά απο θεσμικά και οικονομικά αιτήματα παράλληλα με το συνταξιοδοτικό τους και τις λανθασμένες εντυπώσεις , που αναφέρουν ότι έχουν δοθεί στην κοινωνία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης για άλλη μια φορά, με το παρόν υπόμνημα θέλει να υπενθυμίσει προς κάθε κοινωνικό φορέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία της Α.Δ. ΞΑΝΘΗΣ, αλλά και συνολικά στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με μόνο γνώμονα την καλύτερη λειτουργία αυτού, ώστε οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν να αισθάνονται πάνω από όλα ασφαλής αλλά και υπερήφανοι και βέβαια ο Έλληνας πολίτης να είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που του προσφέρονται και να νιώθει ασφαλής!!!!

Α΄. ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

– Δυστυχώς κανείς δεν άκουσε, δεν έδωσε σημασία σ΄ αυτά που από το 2004 είχαμε επισημάνει, για τον κίνδυνο να αρχίσουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας να υπολειτουργούν, αφού και η προβλεπόμενη οργανική δύναμη είναι σύμφωνα με το οργανόγραμμα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά και η πραγματική αστυνομική δύναμη μειώθηκε κατά 25%. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος και μόνο, είναι οι συνάδελφοι να αισθάνονται ανασφαλείς αλλά και οι πολίτες να αισθάνονται το ίδιο.

– Η κατάσταση του συνόλου των οχημάτων να είναι σε τραγική κατάσταση αφού τα περισσότερα είναι από επταετίας και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιδεινώνει την κατάσταση αφού αυτά δεν μπορούν πολλές φορές να επισκευαστούν, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

– Η κατάσταση του κτιρίου της Α.Δ. Ξάνθης (κυρίως τα κρατητήρια) αλλά και η κατάσταση του συνόλου των κτιρίων της υπαίθρου είναι τέτοια που δεν ταιριάζει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος αλλά παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες.

– Από υλικοτεχνική υποδομή, δεν γίνεται ούτε λόγος, αφού κάποιες υπηρεσίες έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν εράνους μεταξύ των συναδέλφων ώστε να εφοδιαστούν με αναλώσιμα υλικά και να λειτουργούν οι υπηρεσίες κανονικά, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

– Αύξηση των θέσεων κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του Οκτωβρίου του έτους 2011.

– Να ενισχυθεί η Α.Δ. Ξάνθης, με τουλάχιστον τριάντα (30) νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες.

– Απαλλαγή Αστυνομικών από ξένα προς τον οργανισμό έργα (επίδοση στρατιωτικών εγγράφων, επιδόσεις δικογράφων, Γ.Ο.Κ., κ.λ.π.).

– Την εφαρμογή και στα υπηρεσιακά οχήματα του περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) στο αρμόδιο τμήμα που εδρεύει στον Νομό μας ώστε να εντοπιστούν οι βλάβες που πρέπει να επιδιορθωθούν.

– Απόσυρση όλων των οχημάτων που είναι ακατάλληλα .

– Ανανέωση του στόλου με καινούρια οχήματα.

– Κατασκευή δεξαμενών καυσίμων στους χώρους του Τ.Δ.Α ώστε να υπάρχει αστυνομικό πρατήριο.

– Ανακατασκευή των κρατητηρίων της Α.Δ. Ξάνθης ώστε να πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφαλείας και των αστυνομικών αλλά και των κρατουμένων.

– Ανεύρεση ή επιδιόρθωση των κτηριακών εγκαταστάσεων των υπηρεσιών της υπαίθρου.

– Την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων για την αγορά αναλώσιμων υλικών αλλά και την ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο Έλληνας αστυνομικός συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις αγωνίες όλης της κοινωνίας για την πορεία της χώρας και τις οικονομικές αντοχές συνέπεια της κρίσης.

Η κρίση αυτή όμως δεν πρέπει να είναι η αφορμή ώστε κάποιοι να φέρουν τον αστυνομικό απέναντι στους πολίτες, αλλά ούτε και η αφορμή να καταπατηθούν θεσμικές κατακτήσεις και να καταρρακωθεί οικονομικά ο Έλληνας Αστυνομικός.

Ως συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης πιστεύουμε ότι δεν χωρούν εκπτώσεις στα αγαθά της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Για αυτό και θέλουμε μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη και ως συνδικαλιστικό κίνημα θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Έτσι η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ξάνθης πάντα δίπλα στην Π.Ο.ΑΣ.Υ θα αγωνιστεί για την επίλυση των δικών μας προβλημάτων όπως καταγράφονται παρακάτω:

ΘΕΣΜΙΚΑ

1. Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Αφού πλέον με τον νέο ασφαλιστικό νόμο δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να αποχωρούν νωρίτερα προς σύνταξη από την ενεργό υπηρεσία οι αστυνομικοί.

2. Επαρκής αριθμός εισακτέων αστυνομικών στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.

3. Αναδιάρθρωση υπηρεσιών – ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού όπως παρουσιάστηκε από την Ομοσπονδία μας προς την Φυσική και Πολιτική ηγεσία μας με αποκλειστικό στόχο την επαρκή και συνολική αστυνόμευση.

4. Αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης αλλά και μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

5. Αντιστοίχηση των σχολών της ΕΛ.ΑΣ με τα Α.Ε.Ι και ίδρυση αστυνομικού πανεπιστημίου.

6. Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων – προαγωγών και υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό, αδιάρρηκτο και δίκαιο σύστημα.

7. Δημιουργία σκοπευτηρίων σε κάθε έδρα Αστυνομικής Διεύθυνσης.

8. Βελτίωση των διατάξεων του κώδικα μεταθέσεων.

9. Βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου.

10. Μη εφαρμογή των διατάξεων της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος αστυνομικών στις περιπτώσεις που ενεργούν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Β΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

1. Όχι σε νέες περικοπές του έτσι και αλλιώς πενιχρού μισθού μας.

2. Δημιουργία νέου αστυνομικού μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό του νέου αστυνομικού 1350 ευρώ για πενθήμερη εργασία.

3. Θεσμοθέτηση πραγματικής αμοιβής για την πέρα του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες και νυχτερινά.

4. Θεσμοθέτηση επιτέλους επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

Γ΄ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Ως Συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες ως προς τον χρόνο εργασίας των αστυνομικών αλλά και την ηλικία εξόδου από το σώμα, αφού η παραπληροφόρηση δημιουργεί λάθος εντυπώσεις εις βάρος των αστυνομικών. Ο Έλληνας αστυνομικός μπαίνει στην αγορά εργασίας σε ηλικία 18 χρονών, και σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο (40 έτη εργασίας) να μπορεί να αποχωρήσει στα 58 έτη (60 το ανώτατο όριο). Στα εργασιακά αυτά έτη θα πρέπει να συνυπολογιστεί η εργασία πέραν του πενθημέρου (Σάββατο – Κυριακή) η οποία κάθε 5 έτη αντιστοιχεί και σε ένα χρόνο έξτρα εργασίας (52 εβδομάδες επί 1 μέρα επί 5 χρόνια) ήτοι 8 έτη επιπλέον πραγματικής εργασίας, δηλαδή ο Έλληνας Αστυνομικός εργάζεται (48) έτη.

Αυτή είναι η αλήθεια” καταλήγουν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr