Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ίντερνετ από το Facebook Messenger

5 Απριλίου 201415:00

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ίντερνετ προσφέρει το Facebook σε όλους τους κατόχους iPhone και smartphone με λειτουργικό Android. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι χρήστες να έχουν ενεργοποιημένη την εφαρμογή Facebook Messenger και να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, μέσω Wi-Fi ή 3G, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις επαφές τους. Όπως είναι φυσικό, οι κλήσεις μέσω Wi-Fi είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει κανείς mobile internet, τότε αναπόφευκτα θα καταναλώσει ΜΒ από τη σύνδεσή του.

Αν και η λειτουργία είχε κάνει την εμφάνισή της σε περιορισμένο αριθμό χρηστών εδώ και μερικές εβδομάδες, πλέον διατίθεται για όλα τα μέλη του κοινωνικού δικτύου, μέσα από την αναβάθμιση της εφαρμογής για iPhone και smartphone με λειτουργικό Android. Σύντομα αναμένεται μια αντίστοιχη αναβάθμιση και για τα τα Windows Phone κινητά.

Η κίνηση του Facebook έρχεται να διαψεύσει τις εκτιμήσεις ότι, μετά την εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp, το κοινωνικό δίκτυο θα έπαυε να εξελίσσει το Facebook Messenger. Πάντως, σύντομα και η WhatsApp θα δίνει τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων στους χρήστες της, όπως είχει αποκαλύψει ο CEO της εταιρείας και συνιδρυτής της Jan Koum.

Μιλώντας στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Koum είχε δηλώσει πως η υποστήριξη φωνητικών κλήσεων θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, αρχικά για τους χρήστες iPhone και κινητών Android, και σε επόμενη φάση για τους κατόχους Blackberry και Windows Phone.

Πηγή : Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr