Τι κατανάλωση έχει το νέο Smart;

21 Ιουλίου 201414:50

Σε μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση, η smart παρουσίασε στις 16 Ιουλίου στο Βερολίνο τη νέα γενιά των fortwo και forfour. Δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για τη γκάμα των κινητήρων, όχι όμως λεπτομέρειες για τις επιδόσεις ή την κατανάλωση. Το Mercedes-Benz passion blog εξασφάλισε όμως στοιχεία για τον – μεσαίο από άποψη ισχύος – 1000άρη κινητήρα των 71 PS.

Το τρικύλινδρο σύνολο των 999 cc εμφανίζει μέγιστη ροπή 9,3 kgm στις 2.850 rpm και βοηθά το διθέσιο μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 14,9 sec (16,9 sec για το smart forfour). Η τελική ταχύτητα και για τα δύο αυτοκίνητα ανέρχεται σε 151 km/h. Ο κατασκευαστής δηλώνει κατανάλωση σε μεικτό κύκλο 4,1 lt/100 km για το fortwo και 4,2 lt. για το forfour. Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν σε εκπομπές ρύπων 93 και 97 g/km, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Το λανσάρισμα των αυτοκινήτων στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) θα γίνει το Νοέμβριο και όσοι αναζητούν πιο… σβέλτη συμπεριφορά, θα κληθούν να επιλέξουν τον 0.9 turbo (στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Renault), απόδοσης 90 PS. Αργότερα θα εμφανιστεί και η μικρότερη σε ισχύ έκδοση του ατμοσφαιρικού 1 lt, με τα 60 PS.

Πηγή:www.newsauto.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr