mpoyrantas_apopseis

Θυσιάζουν τη χώρα στο βωμό του κομματικού συμφέροντος

5 Ιουνίου 201223:05

mpoyrantas_apopseisΔυστυχώς επαληθεύθηκε η εκτίμηση της Κοινωνίας Αξιών ότι οι προηγούμενες εκλογές θα οδηγούσαν τη χώρα σε ακυβερνησία, πολιτικό αδιέξοδο και σε δρόμο πολύ υψηλού κινδύνου, δεδομένων των απειλών στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο περιβάλλον.

Τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα, στο βωμό του κομματικού συμφέροντος και με μόνο κριτήριο την εκλογική τους πελατεία, επέλεξαν να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, αγνοώντας ότι η κοινωνική και οικονομική ζωή δεν σταματά και η κατάσταση της χώρας τρέχει προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Έτσι, πάμε στις νέες εκλογές με την παλαιοκομματική μέθοδο της πόλωσης με το ψευδοδίλλημα μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Χωρίς να θέτουν στην ημερήσια διάταξη τα σημαντικά ζητούμενα της κοινωνίας και της χώρα, εμποδίζουν τους πολίτες να δουν την ωμή πραγματικότητα κατάματα. Συνεπώς, το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών δεν πρόκειται να λύσει το πολιτικό αδιέξοδο δίνοντας μια ισχυρή, χρηστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες σε ποσοστό πάνω από 80% θέλουν κυβέρνηση και την παραμονή μας στο ευρώ, τότε γίνεται κατανοητό το πόσο εγκλωβισμένοι είναι στις δεδομένες επιλογές τους. Από την μια μεριά έχουν να επιλέξουν τα κυβερνόντα κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα και από την άλλη αυτά που τους φοβίζουν ότι θα ολοκληρώσουν την καταστροφή της. Δηλαδή, έχουν να επιλέξουν, από τη μια, τη φρίκη και από την άλλη, την κόλαση. Η εναλλακτική των μικρών κομμάτων δεν μπορεί ν’ αλλάξει τα πράγματα διότι αρκετά από αυτά πολιτεύονται όπως τα παλαιά με λαϊκισμό, δημαγωγία ή τα στελέχη τους δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Έτσι, αναγκαστικά και στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν τα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές. Κόμματα αυτιστικά και μυωπικά σε ότι αφορά τις απειλές και τους κινδύνους της χώρας και τα θεμελιώδη ζητούμενα της κοινωνίας μας. Κόμματα τα οποία όχι μόνο αρνούνται να πουν την αλήθεια σε ότι αφορά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά ταυτόχρονα, ως έμποροι ελπίδας, διαλαλούν τις μαγικές λύσεις και τα μαντζούνια τους.

Αντίθετα, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο έκτακτων μέτρων το οποίο θ’ αντιμετωπίζει τα υφεσιακά, αντιαναπτυξιακά, αναποτελεσματικά και ταυτόχρονα κοινωνικά άδικα μέτρα με αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαια. Ταυτόχρονα χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό συνεκτικό, σχετικό σχέδιο ανασυγκρότησης που να προβλέπει άμεσες και ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς όπως δημοκρατία, κράτος, οικονομία, επιχειρηματικότητα, Δικαιοσύνη, παιδεία, οικολογία, πολιτισμό και κοινωνική κουλτούρα. Αν τα κόμματα ενδιαφερόταν για το συμφέρον της χώρας, θα είχαν προτείνει προεκλογικά στους πολίτες ένα τέτοια σχέδιο ευρείας αποδοχής και μια χρήστη και αποτελεσματική διακυβέρνηση συνεργασίας και ευρείας αποδοχής από την κοινωνία.

Αντί αυτού, για άλλη μια φορά, προσπαθούν να πάρουν όσο περισσότερους ψήφους μπορούν μέσω των εντυπώσεων, της προπαγάνδας και του ανέντιμου πολιτικού μάρκετινγκ.

Για τους πολίτες, οι προσπάθειες και επιλογές τους στις εκλογές θα πρέπει να γίνουν με κριτήριο αυτό που οι ίδιοι θέλουν. Δηλαδή, την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, πράγμα που προϋποθέτει μια χρηστή και αποτελεσματική κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής, πρώτον, από την κοινωνία και στη συνέχεια από τα πολιτικά κόμματα.

* Ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς είναι Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Ενότητα, Ανάπτυξη, Πολιτισμός

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr