Θέσεις εργασίας για Έλληνες επιστήμονες στη Θουριγγία

16 Νοεμβρίου 201613:34

O Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) εδώ και δεκαετίες προασπίζει τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Γερμανία, με στοχευμένες δράσεις και προσπάθειες.

Μεγάλο μέρος των πρωτοβουλιών του έχει αφιερώσει στην προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους ανθρώπους. Τα τελευταία δε χρόνια υποστηρίζει τους νέους Έλληνες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους στην Ελλάδα και επιθυμούν να εργαστούν στην Γερμανία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο Σύνδεσμος ίδρυσε παράρτημα στο κρατίδιο της Θουριγγίας (Thüringen) με έδρα την Ερφούρτη (Erfurt) με σκοπό την προώθηση εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και ιατρών και νοσηλευτών σε θέσεις εργασίας στο εν λόγω κρατίδιο.

Μετά την πρωτοβουλία αυτή, υπογράφηκε και επίσημο πρωτόκολλο συνεργασίας από τον Έλληνα πρώην Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Γερμανία, το συνυπέγραψε με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο.

Το κρατίδιο της Θουριγγίας έχει μεγάλη ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας είναι αυξημένες.

Η πρωτοβουλία του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου απευθύνεται σε:
 όλους όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Θουριγγίας.
 Είναι ιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας και προϋπηρεσίας (ειδικευόμενοι, ειδικευμένοι, απόφοιτοι)
 Είναι νοσηλευτές
 Ανήκουν στην κατηγορία εξειδικευμένου προσωπικού ανεξαρτήτως κλάδου (Πληροφορικοί, τεχνικοί, μηχανολόγοι κλπ.)
 Διαθέτουν βασικές γνώσεις γερμανικών και κατά προτίμηση Β1/Β2

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμο στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thueringen@dhwv.de.

Έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση το προσεχές διάστημα στη Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρευρεθούν και να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για το κρατίδιο της Θουριγγίας γενικότερα και τις εργασιακές δυνατότητες ειδικότερα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr