thaliskoutoupis_big

Θαλής Κουτούπης «Μια Ευρ-οπη στο νερό»

17 Οκτωβρίου 201118:06

thaliskoutoupis_big«Στηριγμένοι κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στα έσοδα από τις διαφημίσεις δημιουργήσαμε αδηφάγους «γίγαντες» τόσο στον χώρο του παραδοσιακού Τύπου όσο και στον νεοπαγή τομέα της τηλεόρασης

. Συνηθίσαμε τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές στο «τζάμπα», δώσαμε «δώρα» απατηλά και προσφορές ψευδεπίγραφες. Κατά κανόνα τα χρήματα που εισπράττουν από την κυκλοφορία τους οι εφημερίδες δεν αρκούν για την επιβίωσή τους με τις προδιαγραφές (πολυσέλιδα, πρόσθετα ένθετα, προσφορές ψευδεπίγραφες αλλά και προσφορές πραγματικές) που έχουν καθιερωθεί». Αυτά έγραψε ο μπροστάρης αυτών των τακτικών, κ. Σταύρος Ψυχάρης. Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτη! Τώρα είναι άχρηστη!

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΪΚΕΣ!

Πείτε μου τώρα εσείς, πώς είναι δυνατόν, όχι να προοδεύσει, αλλά απλώς να λειτουργήσει στοιχειωδώς μια κοινωνία, στην οποία εκκρεμούν

446.145 ποινικές υποθέσεις, 420.000 φορολογικές και 20.000 διοικητικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Χαρακτηριστικό, εξοργιστικό, επικίνδυνο και ντροπιαστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι βασικοί ύποπτοι τρομοκράτες του «Επαναστατικού Αγώνα», Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, επειδή πέρασε άπρακτο το νόμιμο 18μηνο της προφυλάκισής τους, χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο!

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πέφτει, που λέτε, μια επιδημία στην πατρίδα μας κι αρχίζει να θερίζει κατά χιλιάδες. Αμέσως τότε, Υπουργός Υγείας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που δεν μπορούσαν να βρουν αποτελεσματικό αντίδοτο κι είχαν χάσει εντελώς τον έλεγχο, πήραν μια σωτήρια απόφαση: προκήρυξαν δημοψήφισμα, με τρία διαφορετικά φάρμακα αντιμετώπισης της επιδημίας, ώστε να διαλέξει ο λαός δημοκρατικά το καλύτερο! Ακριβώς με αυτή τη λογική ο κ. Χ. Καστανίδης ανήγγειλε δημοψήφισμα (4.10.11), για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης! Και τα κεραμίδια είναι ακόμη στη θέση τους!

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ!

Όσοι είναι πάνω από 50 ετών, σίγουρα θυμούνται κάποιες υπεύθυνες ελληνικές κυβερνήσεις, που σέβονταν τον πολίτη, τα συνταγματικά δικαιώματά του και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Αυτές οι κυβερνήσεις λοιπόν, όταν απεργούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξυπηρετούσαν τους πολίτες, που ήθελαν να πάνε στη δουλειά τους, στον γιατρό ή για ψώνια, βγάζοντας στους δρόμους στρατιωτικά λεωφορεία και φορτηγά και ιδιωτικά πούλμαν. Τα τελευταία τριάντα χρόνια όμως, αυτή η λύση απαγορεύεται στη μεταπολιτευτική σοβιετική Ελλάδα, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ! Κι όμως, πρόσφατα συνελήφθησαν (2.10.11) περισσότεροι από 700 διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση, καθώς είχαν αποκλείσει τη γέφυρα του Ρουφ χωρίς άδεια. Όχι, βέβαια! Αυτά δεν γίνονται στη Ελλάδα! Στις ΗΠΑ έγινε, στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ;

Πού είσαι; Πού είσαστε; Σας ψάχνει εναγωνίως το 70% του ελληνικού λαού -που παράλληλα απορρίπτει με το συντριπτικό ποσοστό 90% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- για να σας δώσει την εμπιστοσύνη του! (Έρευνα Public Issue – 6.10.11). Ψάχνει εσάς, τους νέους, άφθαρτους, ικανούς και έντιμους ανθρώπους, που θα μας βγάλετε από τον λάκκο με τα φίδια. Το ξέρουμε ότι υπάρχετε. Πού είσαστε κρυμμένοι; Βγείτε γρήγορα στο φως, πριν να είναι πολύ αργά!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

«Πολιτικές και προσωπικές ευθύνες» αποδόθηκαν από τη σχετική Εξεταστική Επιτροπή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, για τις αποφάσεις που έλαβαν, σχετικά με την αποθήκευση του εκρηκτικού φορτίου, καταλογίζοντάς τους ανεπάρκεια, ολιγωρία και αμέλεια. Πόσοι από τους Έλληνες Πρωθυπουργούς και Υπουργούς επιδεικνύουν κατά συρροή ανεπάρκεια, ολιγωρία και αμέλεια και πόσοι από αυτούς έχουν ποτέ οδηγηθεί γι’ αυτόν τον λόγο στη δικαιοσύνη; Είναι προφανές ότι στην Κύπρο η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη λειτουργούν καλύτερα!

MADE IN GREECE

Έχουμε δύο απολύτως δικαιολογημένα ιστορικά ελαττώματα. Το ένα είναι η υπερκατανάλωση και το άλλο η ξενομανία. Καλό θα ήταν λοιπόν, ειδικά σήμερα, να ξεχάσουμε το «ουδείς εν τω αυτού τόπω προφήτης» και να θυμηθούμε και να κάνουμε πράξη το «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας ειν’ και μπαλωμένο»!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr