Η Τεχνολογία MU-MIMO Για Διπλάσιες Ταχύτητες Στο WiFi Είναι Έτοιμη

9 Απριλίου 201412:00

Η Qualcomm είναι έτοιμη να διπλασιάσει τις ταχύτητες των WiFi μας με τη νέα τεχνολογία που ανέπτυσσε και ονομάζει MU-MIMO.Πριν εξηγήσουμε πως δουλεύει η τεχνολογία MU-MIMO, να πούμε πως με τα τωρινά συστήματα WiFi κάθε πελάτης, κάθε συσκευή, εξυπηρετείται και μετά έρχεται ο επόμενος, όπως η ουρά σε ένα κατάστημα. Με αυτό, όπως είναι λογικό, υπάρχουν καθυστερήσεις. Η πρόταση της Qualcomm δουλεύει πιο “έξυπνα” δημιουργώντας ομάδες και στέλνει σε αυτές τις ομάδες ταυτόχρονα τα δεδομένα, και με τη χρήση ενός αλγορίθμου τα δεδομένα δεν πηγαίνουν σε τυχαίες συσκευές μέσα στην ομάδα. Με αυτό εξυπηρετούνται περισσότεροι ταυτόχρονα και σαφώς θα ευνοήσει χώρους με πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο WiFi router, όπως ένα καφέ.

MU-MIMO-2

 

Το MU-MIMO (Multi User – Multiple Input Multiple Output) με την παραπάνω παραλλαγή στον τρόπο αποστολής των δεδομένων υπόσχεται 2 με 3 φορές γρηγορότερες ταχύτητες. Από φέτος η εταιρία θα πουλάει στις εταιρίες τα chips που υποστηρίζουν MU-MIMO αλλά ως τελικοί χρήστες θα ευνοηθούμε από το 2015.

Πηγή : techcommunity.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr