Βραδιά Tango με τους ¨TANGUARDA¨

24 Ιανουαρίου 201018:59

tanquardaΟι Tanguarda είναι ένα νέο γκρουπ στο χώρο του τάνγκο που αποτελεί και τον απολύτως νέο ήχο της μουσικής αυτής.

 

Με σπουδαία κλασσική παιδεία και καριέρα τα μέλη του δυναμικού κουαρτέτου, ενσωματώνοντας στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μοτίβα world μουσικής, οι Tanguarda συντάραξαν πρόσφατα την διεθνή σκηνή του τάνκγο!  Τα μέλη του σχήματος πρωτοβρέθηκαν μεταξύ τους στην Ολλανδία και πολύ γρήγορα πήραν εξαιρετικές κριτικές από το πιο έγκυρο  περιοδικό για το τάνγκο το “El Tanguata” !  Μετά από θριαμβευτική εμφάνιση στο Barbican του Λονδίνου, προσκλήθηκαν σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ όπως του Gergiev και Stresa Festivals, αλλά κυρίως στο διεθνές Φεστιβάλ τάνκγο του Buenos Aires. Παραστάσεις του κουαρτέτου είναι θέμα που καλύπτεται πλέον και live από ραδιοφωνικά δίκτυα τουλάχιστον 10 χωρών. Τα δύο ιδρυτικά μέλη του σχήματος η πιανίστα Maria Martinova και ο μπαντονεονίστας Ville Hiltula είναι ονόματα γνωστά τόσο στο χώρο της κλασσικής, όσο και αυτόν του τάνγκο. Η Maria Martinova υπήρξε για χρόνια η πιανίστα της διάσημης ορχήστρας Gran Orquesta Tipica OTRA και τώρα είναι μέλος του παγκόσμια γνωστού Sexteto Canyengue.  Τα δύο ιδρυτικά μέλη συνεπικούρησαν ο Βενεζολάνος βιολιστής David Nuňez, leader στο ensemble “Musiques Nouvelles”  αλλά και ο εξάρχων κοντραμπασίστας της Φιλαρμονικής του Rotterdam Βρετανός Matthew Midgley. Αυτοί οι τέσσερις μουσικοί έφτιαξαν τον σχήμα των Tanguarda, ένα σχήμα που απασχολεί ιδιαίτερα την διεθνή μουσική σκηνή. Το σχήμα πολλές φορές εμφανίζεται και με τον περίφημο βιρτουόζο του bandoneon, τον Victor Villena που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα με τους Gotan Project! Τα μέλη του συγκροτήματος των Tanguarda έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως Afredo Marcucci και Roberto Alvarez (Color Tango), τους Pablo Agri, Juan Esteban Cuacci, Leo Vervelde και Victor Villena (Gotan Project), τους Javier Cohen και Leonardo Sanchez, ενώ το καιρό αυτό συνεργάζονται με τους κορυφαίους συνθέτες του τάνγκο Sonia Possetti και Gustavo Beytelmann! 

Το ρεπερτόριο του γκρουπ καλύπτει μια μεγάλη έκταση από διαφορετικά στυλ από το παραδοσιακό τάνγκο στον Astor Piazzolla  και το nuevo tangο.

Μαζί τους φυσικά οι εκπληκτικοί χορευτές Rachel Greenberg και Ramiro Izurieta.

Πέμπτη, 11/02 21:00

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr