Τα πρώτα περδικάκια απο το εκτροφείο στα Πράμαντα

16 Ιουλίου 201306:06

Ξεκίνησε η διαδικασία εκτροφής της Ορεινής πέρδικας στο Εκτροφείο της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας στα Πράμαντα και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής.
Τα πρώτα περδικάκια που βγήκαν από τα αυγά είναι γεγονός. Οι νεοσσοί τοποθετήθηκαν ήδη στα ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά όπου και θα παραμείνουν για ένα περίπου μήνα.
Βέβαια ήταν μόνο η αρχή καθώς αναμένεται η εκκόλαψη και άλλων αυγών. Τα πουλιά που θα εκκολαφθούν θα χρησιμοποιηθούν ως γεννήτορες ώστε του χρόνου να μπορέσουν να απελευθερωθούν τα πρώτα πιστοποιημένα άτομα Ορεινής πέρδικας στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους από την αρχή της προσπάθειας αυτής έως και σήμερα.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όπως παλιότερα και ο Δήμος Πραμάντων, στηρίζει το εκτροφείο της πέρδικας και θα προσφέρει τη βοήθειά του, όπου χρειαστεί.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr