Τα κατοικίδια προστατεύουν την καρδιά

12 Μαΐου 201309:00

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας εξέδωσε επιστημονική ανακοίνωση, χθες, που αναφέρει ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Ο Glenn N. Levine, καθηγητής στο Baylor College of Medicine, στο Χιούστον, δήλωσε ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου, ιδιαίτερα σκύλου, συνδέεται ενδεχομένως με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Έρευνα σε περισσότερους από 5.200 ενήλικες, που αναφέρεται από την AHA, έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ήταν περισσότερο ενεργοί σωματικά σε σχέση με τους μη ιδιοκτήτες, καθώς έβγαζαν βόλτα τα ζώα τους. Άλλες έρευνες αποκάλυψαν τη δύναμη που έχουν τα ζώα να ηρεμούν τον άνθρωπο, που χρησιμοποιείται σε θεραπευτικά προγράμματα.

Ο Levine, πρόσθεσε ότι τα οφέλη είναι σαφή όσον αφορά τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακή νόσο. Ωστόσο, οι έρευνες δεν είναι καταληκτικές ούτε αποδεικνύουν ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου προκαλεί άμεσα μείωση του κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι αν η πράξη της υιοθεσίας ενός κατοικίδιου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε όσους έχουν προϋπάρχουσα νόσο, δήλωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πίστη και η αγάπη που δείχνουν τα ζώα μπορεί να μειώσουν το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και τη μοναξιά των ιδιοκτητών τους και να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας και αυτοεκτίμησης.

Πηγή : iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr