Τα επιβατικά drones έρχονται στο Dubai

15 Φεβρουαρίου 201709:23

Αυτή την στιγμή όταν ακούμε την λέξη drone συνήθως μας έρχεται στο μυαλό η ιπτάμενη συσκευή την οποία χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, στο Dubai θα αποκτήσουν διαφορετική άποψη για την λέξη στο άμεσο μέλλον. Πολύ σύντομα τα drones θα μεταφέρουν ανθρώπους στις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Κινεζική εταιρεία EHang σκοπεύει να φέρει τα επιβατικά drones στην καθημερινότητά μας. Πριν από λίγες ημέρες, το drone της εταιρείας πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση πάνω από τον ουρανοξύστη Burj al-Arab, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ πριν αρχίσει τις μεταφορές ανθρώπων.

Όσον αφορά στις δυνατότητες του drone, θα μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη που ζυγίζει έως 100 κιλά, μαζί με μια μικρή βαλίτσα. Το drone θα έχει μπαταρία η οποία θα δίνει έως 30 λεπτά πτήσης και εμβέλεια 50 χιλιομέτρων, οπότε θα προορίζεται κυρίως για αστικές μετακινήσεις.

Το συγκεκριμένο drone μπορεί να επιταχύνει έως τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ωστόσο η εταιρεία θα περιορίζει την μέγιστη ταχύτητα στα 100.

Σίγουρα το drone θα μπορεί να μας πάει στον προορισμό μας πολύ γρήγορα, αφού δεν θα χρειάζεται να περιμένει στην κίνηση και τα φανάρια. Το ερώτημα είναι αν και πόσο θα τα εμπιστευτούμε να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Πηγή: techblog.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr