Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ: Τέλος και οι ιδιώτες γιατροί

17 Μαρτίου 201421:08

Χωρίς απολύτως καμία ιατρική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν τα 10 εκ. των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ καθώς στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.Έτσι συμβαίνει το παράδοξο γεγονός: να λήγουν οι συμβάσεις και να μην ενεργοποιείται από τον νόμο η προβλεπόμενη επιτροπή διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν σε σχετική ανακοίνωση τους το προεδρείο της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση τους τα μέλη της Ένωσης ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ) αφού θεωρούν απαράδεκτη την καθυστέρηση αντιμετώπισης του αυτού θέματος αυτού επισημαίνουν ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό, αλλά δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.

Στο σημείο αυτό η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο πανελλήνιος επαγγελματικός φορέας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, καλεί τον οργανισμό να ενεργοποιήσει άμεσα την επιτροπή διαπραγμάτευσης και να δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο σύμβασης του οργανισμού με τους κλινικούς ιατρούς.

Παράλληλα η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση που κρατά σε ομηρία ασφαλισμένους και ιατρούς, ζητά την ΑΜΕΣΗ υπογραφή ΝΕΑΣ σύμβασης εντός του Μαρτίου, πριν λήξουν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥ κ Γιώργος Ελευθερίου δεν συμφωνούμε με με την διαιώνιση του θέματος και την τρίμηνη παράταση των υπαρχόντων συμβάσεων.

Και καταλήγει: ”σε περίπτωση που δεν συγκληθεί ΑΜΕΣΑ η επιτροπή διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, κάτι που δεν επιθυμούμε..
Καλούμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες της απέναντι στα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων της!”

Πηγή : Iatropedia.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr