Στο εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος

4 Μαρτίου 201311:49

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προσήλθε λίγο πριν από τις 9 το πρωί για την πρώτη δίκη του ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες».

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, o πρώην υπουργός, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση των offshore εταιρειών μέσω των οποίων φέρεται ότι «ξέπλενε» μίζες από συμβάσεις για εξοπλιστικά, αναμένεται σήμερα να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Σχετικά με την κατηγορία για την υπόθεση των ανακριβών «πόθεν έσχες», σε βάρος του έχει συνταχθεί κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.
Επίσης, αφορά και στην παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2006 έως και 2009. Αφορούν παραλείψεις δήλωσης καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων όπως και της αγοράς του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του τόνισε ότι πρόκειται «για αβλεψία» καθώς το ακίνητο το δήλωσε την επόμενη χρονιά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και το βούλευμα του συμβουλίου εφετών το οποίο θα κρίνει για την παραπομπή σε δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του Αρετής και 17 ακόμη συγκατηγορουμένων για την υπόθεση των offshore εταιρειών.

tzoxatzopoulos-astynomikoi2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr