Στις 18 Μαΐου το 3ο Technology Forum

14 Μαΐου 201617:50

Με στόχο τη διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου Πληροφορικής στην Ελλάδα και επιδιώξεις την μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη συνεργειών και τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, φέτος, για πρώτη φορά 13 φορείς έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Β. Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδιοργανώνοντας το «3ο Technology Forum», το 2ο διαγωνισμό «Συνεργάζομαι» και το 1ο «Technology Forum 2016 Matchmaking Event».

Η φετινή διοργάνωση, με την συμμετοχή επιχειρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου , από τις 9 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Προσκεκλημένοι ομιλητές, μεταξύ άλλων, είναι οι Γιώργος Νώλης (LANCOM), Νικόλαος Μποτίνης (CISCO), Νίκος Μανιάτης (IBM), Φώτης Δραγανίδης (Microsoft) και Γιώργος Παπαδάκης (ORACLE).

Στο Technology Forum 2016, θα παρουσιασθούν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την ανάδειξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και την πιθανή δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων και συνεργειών.

Το «Συνεργάζομαι» είναι ένας θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ Βιομηχανικών φορέων (εταιρίες πληροφορικής και βιομηχανίες) και Ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς) με στόχο να δώσει κίνητρα για τεχνολογικές συνεργασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα/καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Έμμεσος στόχος είναι η συνέχεια, η επέκταση και προβολή, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, των συνεργασιών που αναπτύσσονται στα πλαίσια του ετήσιου Technology Forum αλλά και όσων προέρχονται εκτός αυτού.

Το «Matchmaking event 2016» εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Technology Forum και αποτελεί εκδήλωση δικτύωσης, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network- Hellas. Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες στον τομέα της πληροφορικής, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα προκαθορισμένων συναντήσεων. Η εκδήλωση επικεντρώνεται στο ευρύ πεδίο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών εμπλέκοντας βασικούς τομείς (Big data, cloud computing, machine learning κ.ά.), καθώς επίσης και εφαρμογές στην ιατρική, τις μεταφορές, την ενέργεια, την εκπαίδευση κ.α.

Το Technology Forum 2016 θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «Τι τεχνολογικές συνεργασίες πετύχαμε το τα τελευταία δύο χρόνια και τι περισσότερο (και πώς) θα μπορούσαμε να πετύχουμε στο μέλλον;». Συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο κ. Ανδρέας Συμεωνίδης (ΑΠΘ) και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι:

·Μαλούτας Θωμάς (Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας)
·Τζιτζικώστας Απόστολος (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας)
·Μπουτάρης Ιωάννης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
·Μήτκας Περικλής (Πρύτανης ΑΠΘ)
·Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ).
·Ζαπράνης Αχιλλέας (Πρύτανης ΠΑΜΑΚ)
·Λουφάκης Κυριάκος (Πρόεδρος ΣΕΒΕ)
·Σαββάκης Αθανάσιος,(Πρόεδρος ΣΒΒΕ)
·Μουσιόπουλος Νίκος (Αντιπρύτανης ΔΙΠΑΕ)
·Καγγελίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ)
·Αγγελίδης Παντελής (Πρόεδρος ΑΖΚ)
·Στάικος Χρήστος (Πρόεδρος Enterprise Greece)

Το Technology Forum 2016 διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), της Enterprise Greece Invest & Trade και του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ενεργό συμμετοχή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων για τη διοργάνωση του Technology Forum ξεκίνησε το 2014, ενώ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που στηρίζει ενεργά το θεσμό από την έναρξη του, φέτος συντονίζει το 3o session του προγράμματος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr