Στη Θεσσαλονίκη το ηλεκτρικό από την Τουρκία!

11 Μαΐου 201602:00

Περιοδεία σε χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου έκανε το Pehlivan Elektrak, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Πρώτο στάση για τον «παλαιστή» (αυτό σημαίνει το όνομά του στα τουρκικά) ήταν η Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου παρουσιάστηκε σε καθηγητές και φοιτητές. Στη συνέχεια το κόκκινο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων ταξίδεψε σε Σκόπια, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Αλβανία.

Η ομάδα που σχεδίασε το Pehlivan, ένα διθέσιο αυτοκίνητο με αυτονομία 100 km και μέγιστη ταχύτητα 120 km/h, ήταν η νικήτρια σχετικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το τουρκικό κράτος. Η περιοδεία αποτελεί μέρος των προωθητικών ενεργειών που γίνονται προκειμένου το project να εξασφαλίσει τη δημοσιότητα που θα του επιτρέψει να φθάσει στη γραμμή παραγωγής.

Pehlivan-Elektrak-salonica-2

Πάντως ο Υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Fikri Isik, εμφανίστηκε υπέρμετρα αισιόδοξος σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Hurriyet: «Το δικό μας ηλεκτρικό θα είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από τα μοντέλα της Tesla!».

 Pehlivan-Elektrak-salonica-3

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ , από το newsauto.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr