“Σκοταδισμός η επαναφορά του γένους”. Άρθρο του Χ.Καπούτση

4 Μαρτίου 201314:30

Απέσυραν, αλλά για να την επαναφέρουν , οι 85 βουλευτές της Ν.Δ την τροπολογία , για την προϋπόθεση της ελληνικής καταγωγής, ως προαπαιτούμενου, προκειμένου Έλληνες πολίτες να φοιτήσουν στις ανώτερες και ανώτατες στρατιωτικές σχολές.

Δεν αρκεί δηλαδή κάποιος να έχει την Ελληνική ιθαγένεια, πρέπει και οι γονείς του να είναι έλληνες, να είναι επομένως, ελληνικής καταγωγής, ώστε να έχει το δικαίωμα να φοιτήσει στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, αναφέρεται στην υπό κατάθεση τροπολογία.

Καταρχήν, εφόσον αυτή η τροπολογία ψηφιστεί στη Βουλή και γίνει νόμος του Κράτους, νομιμοποιεί τις διακρίσεις μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Οι ελληνικής καταγωγής είναι προνομιούχοι ως «ευγενέστεροι» των κατόχων της Ελληνικής ιθαγένειας πολιτών!

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδας, προβλέπει και επιτρέπει, μια και μοναδική εξαίρεση σε σχέση με το γένος, και αυτή αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για όλα τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις, αρκεί η ελληνική ιθαγένεια.

Και εδώ προκύπτει το πρώτο ερώτημα: Είναι δυνατόν, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ή ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, να μην είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά να απαιτείται η ελληνική καταγωγή, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Το ουσιαστικό μέρος της τροπολογίας, που προτίθενται να επανακαταθέσουν στη Βουλή οι Βουλευτές της Ν.Δ., είναι ότι, θεωρεί , ότι οι Έλληνες πολίτες, που δεν έχουν ελληνική καταγωγή, είναι εξ ορισμού “εθνικώς ύποπτοι”, αφού απαγορεύεται η πρόσβασή τους, σε θέσεις, που ενδεχομένως, να σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Τότε όμως, πως επιτρέπεται στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, για παράδειγμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ο επικεφαλής της ΕΥΠ, να μην είναι ελληνικής καταγωγής; Αυτοί δεν είναι «εθνικώς ύποπτοι»;

Υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας των Βουλευτών της Ν.Δ. έχουν ταχθεί με δηλώσεις τους και οι Βουλευτές του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. και της «Χρυσής ΑΥΓΗΣ» , ενώ οι Κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. , δηλώνουν απερίφραστα ότι θα την καταψηφίσουν, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Άρα, προκύπτει και πολιτικό πρόβλημα Κυβερνητικής συνοχής. Είναι δυνατόν, να ψηφιστεί στη Βουλή και με τις ψήφους της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ένας νόμος που θα κληθεί να εφαρμόσει η τρικομματική Κυβέρνηση, με τον οποίο διαφωνούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι;

Υπενθυμίζω ότι, το 2010, ο τότε ΥΠΕΘΑ Β. Βενιζέλος με νόμο που ψήφισε η Βουλή επιτράπηκε να φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές και Έλληνες οπλίτες, που δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Ήταν μια αναγκαία νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου η χώρα μας να εναρμονιστεί με το ΔΙΚΑΙΟ, που ισχύει σε πολλές χώρες της Δύσης , όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Έμπρακτα παραδείγματα , είναι ο αρχηγός του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο ναύαρχος Τζ. Σταυρίδης, Αμερικανός υπήκοος, ελληνικής καταγωγής , από τη Χίο. Και ο βρετανικής υπηκοότητας, αλλά ελληνικής καταγωγής, επίσης ναύαρχος Τζ. Ζαμπέλης, που έχει ορισθεί ως αρχηγός του βρετανικού πολεμικού Ναυτικού και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «σερ των Θαλασσών», και είναι και ανιψιός ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Αρ. Ωνάση…. Και ακόμη, ο πρώην διευθυντής της πανίσχυρης αμερικανικής CIA, Τζορτζ Τένετ, είναι αμερικανός υπήκοος , αλλά με καταγωγή από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Παραθέτω μια σύντομη ιστορία.
Ο Μαρδοχαίος Φριζής ήταν συνταγματάρχης Πεζικού και ήταν ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός του ελληνικού στρατού, που έπεσε επί του πεδίου της μάχης κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941).
Γεννήθηκε το 1893 στη Χαλκίδα και ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Ήθελε να γίνει αξιωματικός του Στρατού και μπήκε στη Σ.Σ. Ευελπίδων. Όμως, η συμπεριφορά των συμμαθητών του, ήταν εχθρική απέναντί του, λόγω της εβραϊκής καταγωγής του και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Σ.Σ. Ευελπίδων.

Στη συνέχεια πήγε εθελοντής στο Στρατό, έγινε υπαξιωματικός και παράλληλα φοιτούσε στη Νομική.
Πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και έγινε αξιωματικός επ’ ανδραγαθία.
Τον Αύγουστο του 1919 η μονάδα του Φριζή, μεταφέρθηκε στη Σμύρνη και έλαβε ενεργό μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Ο Φριζής προήχθη σε υπολοχαγό. Συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1922. Επειδή δεν ήταν χριστιανός, ούτε ελληνικής καταγωγής, οι Τούρκοι προσφέρθηκαν να τον απελευθερώσουν αμέσως. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους συμπολεμιστές του και παρέμεινε σε αιχμαλωσία μέχρι τον Αύγουστο του 1923, οπότε αφέθηκε ελεύθερος, μετά την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1940, ο Συνταγματάρχης πλέον Φριζης, έχει διαταχθεί να οδηγήσει τη Μεραρχία του και να καταλάβει τα υψώματα στα βορειοανατολικά της Πρεμετής. Στις 11:20 το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου του 1940, μία βόμβα εχθρικού αεροπλάνου τον χτύπησε θανάσιμα , τη στιγμή που προσπαθούσε να εμψυχώσει και να καθοδηγήσει τους ελληνικής καταγωγής στρατιώτες του.
Μήπως η θυσία του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή , δίνει μια καταλυτική απάντηση στην υπόθεση του ελληνικού γένους; Και κυρίως, αν η ελληνική καταγωγή, θα πρέπει να θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να σταδιοδρομήσει κάποιος στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
Διαχρονικός στόχος μας θα πρέπει να είναι, να αγαπήσουν την Ελλάδα και όσοι δε είναι ελληνικής καταγωγής έλληνες πολίτες . Και ο πλέον πρόσφορος τρόπος είναι να αναδειχτεί η ανθρώπινη, μαζί και με την πολιτισμική, διάσταση του Ελληνικού Κράτους.
** **
ΥΣΤΕΡ.: Σκόπιμα δεν αναφέρομαι στη άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκου, που μέσω Twitter τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας της Ν.Δ. Και ο λόγος είναι ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ. Οι Βουλευτές και η Βουλή Νομοθετούν . Ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τους νόμους του Κράτους. Αν δεν τους εφαρμόζει η Κυβέρνηση τον παραπέμπει στο Στρατοδικείο. Επίσης, αν οι παρεμβάσεις του Α/ΓΕΕΘΑ είναι εκτός Κυβερνητικής πολιτικής, η Κυβέρνηση τον στέλνει σπίτι του…

Του Χρήστου Καπούτση από το onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr