katsantoni

Πρωτότυπο site για μουσικά όργανα από την Ξάνθη για όλη τη χώρα

19 Αυγούστου 201016:21

katsantoniΈνα πρωτότυπο site που απευθύνεται στους φίλους της μουσικής λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό με έδρα την Ξάνθη αλλά απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.

 Πρόκειται για το www.virtuoso.gr το οποίο διαθέτει προς πώληση ποιοτικά έγχορδα μουσικά όργανα σε μια μεγάλη ποικιλία. Όμως η πρωτοτυπία του έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να νοικιάζουν μουσικά όργανα. Το virtuoso.gr είναι το πρώτο πανελλαδικά ηλεκτρονικό κατάστημα  που προσφέρει αυτού του είδους την υπηρεσία.  Η υπεύθυνη της επιχείρησης Θεοφανεία Κατσταντώνη μίλησε στο XanthiPress.gr και αναφέρει ποιοι ήταν οι λόγοι που την ώθησαν στην δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας

«Κυρίως η αγάπη μου για τα τοξωτά έγχορδα. Εδώ και χρόνια συλλέγω μανιωδώς βιολιά, ενώ η επιθυμία μου για την δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος για τοξωτά έγχορδα μουσικά όργανα αυξανόταν όλο και περισσότερο. Γνωρίζοντας όμως ότι οι δυνατότητες της τοπικής αγοράς δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος συντήρησης ενός φυσικού καταστήματος, προτίμησα να δημιουργήσω ένα εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το VIRTUOSO.GR είναι το πρώτο και μοναδικό εξειδικευμένο κατάστημα στην Ελλάδα που σημειωτέον διαθέτει και τμήμα ενοικίασης. Δεν είμαστε πολυκατάστημα μουσικών οργάνων … Δεν πουλάμε εργοστασιακά βιολιά… ούτε βιολιά κατασκευασμένα με κατωτέρας ποιότητας ξύλα και υλικά. Προσφέρουμε κυρίως χειροποίητα όργανα όπως βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα και δοξάρια, κατασκευασμένα από τα μεγάλα και γνωστά ονόματα της σύγχρονης εποχής.  

Σκοπός μου ήταν και είναι να εμπλουτίσω την εγχώρια αγορά με ποιοτικά όργανα. Κυρίως είναι τα ενοικιαζόμενα όργανα που θα πρέπει να έχουν καλή ανταπόκριση και να διαθέτουν ποιότητα και χροιά ήχου τέτοια, που να αναδεικνύει τις προσπάθειες των μαθητών. Όλα τα δικά μας όργανα έχουν επιλεγεί αποκλειστικά και μόνον με αυτό το κριτήριο και όχι με κριτήριο την εμφάνιση ή την τιμή. Δεν πρόκειται να εκμισθώσουμε κάποιο αστραφτερό, γυαλισμένο όργανο «της σειράς» που μπορεί μεν να θαμπώσει και να ξεγελάσει ένα παιδί, εν τούτοις στην κυριολεξία θα «πνίξει» τις προσπάθειές του, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί ένα τέτοιο όργανο να παράγει τον επιθυμητό αρμονικό και ζεστό ήχο. Ούτε κατά προσέγγιση.» 

Τι ακριβώς προσφέρει η ιστοσελίδα στους χρήστες της καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει αρκετά πλούσιο περιεχόμενο;

«Το VIRTUOSO.GR πέραν των πωλήσεων και ενοικιάσεων μουσικών οργάνων παρέχει και υπηρεσίες επισκευής, αναπαλαίωσης και συντήρησης εγχόρδων μουσικών οργάνων. Η επισκευή ενός βιολιού ή ενός δοξαριού απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και φυσικά τεράστια γνώση και εμπειρία. Στην Ελλάδα, ελάχιστοι άνθρωποι διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα. Το κενό αυτό έρχεται να συμπληρώσει το Virtuoso.gr.  

Επίσης παρέχουμε υπηρεσία BUY & SELL. Δηλαδή αγοράζουμε μεταχειρισμένα έγχορδα μουσικά όργανα και δοξάρια απο ιδιώτες και επαγγελματίες μουσικούς. Εφόσον κάποιος αποφασίσει να πουλήσει το μουσικό του όργανο μπορεί να επικοινωνήσει ελεύθερα μαζί μας, προκειμένου να αξιολογήσουμε το έγχορδο και εάν αυτό παρουσιάζει για εμάς κάποιο ενδιαφέρον (ιστορικό, οικονομικό κτλ..) πιθανότατα θα προβούμε στην αγορά του.

Ακόμη το virtuoso.gr αναλαμβάνει δια εκθέσεως φωτογραφιών στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, να πουλήσει για λογαριασμό τρίτων το μουσικό τους όργανο. Εξειδικευμένοι συνεργάτες αναλαμβάνουν την αξιολόγηση και φωτογράφηση του εγχόρδου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη

Τέλος στο Virtuoso.gr μπορεί κανείς να πάρει χρήσιμες πληροφορίες, π.χ. να μάθει τα παιδικά μεγέθη των εγχόρδων ή να πληροφορηθεί για την ζωή του περίφημου γερμανού δοξαροποιού H.R. Pfretzschner και τέλος να επικοινωνεί για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις άμεσα και ζωντανά μαζί μας μέσω της ζωντανής υποστήριξης (LIVE CHAT).»

Πως υποδέχτηκε το μουσικόφιλο κοινό της δημιουργία της ιστοσελίδας και τι ανταπόκριση υπάρχει στο πρώτο διάστημα της λειτουργίας;

«Ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά , αφού παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού (οι μουσικές σχολές ακόμη είναι κλειστές) σχεδόν καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα και ερωτήσεις κυρίως από υπευθύνους μουσικών σχολών, αφού πλέον με την υπηρεσία της ενοικίασης, δίδεται η δυνατότητα στις μουσικές σχολές και τα ωδεία να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές χορηγώντας τους μάλιστα το μουσικό όργανο με μια μικρή μηνιαία επιβάρυνση που ξεκινά από τα 10 € περίπου. Η ενοικίαση των μουσικών οργάνων δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διανύουμε έρχεται επιτέλους να ανακουφήσει τους γονείς των μικρών μαθητών που τώρα πλέον έχουν τη δυνατότητα να αντικαθιστούν ανάλογα με την ανάπτυξή του παιδιού το μουσικό όργανο, χωρίς να δαπανούν υπέρογκα ποσά για την αγορά οργάνων διαφόρων μεγεθών, που θα τους συνοδεύσουν μόνον κάποιους μήνες στη μουσική τους σταδιοδρομία.»

Πρόκειται για ένα site που ξεκινά από την Ξάνθη αλλά απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα και , κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα και είναι ενδιαφέρον να δούμε το ενδιαφέρον από άλλες περιοχές.

«Προσωπικά φρονώ, όπως άλλωστε προκύπτει από τις μέχρι τώρα παραγγελίες, ότι εξίσου μεγάλη ανταπόκριση θα υπάρξει και από τις νησιωτικές περιοχές. Κι αυτό δεδομένου ότι ελάχιστα νησιά διαθέτουν εξειδικευμένα καταστήματα εγχόρδων. Λίγα τα νησιά που έχουν δικό τους οργανοποιό. Σήμερα με το απλό πάτημα ενός κουμπιού το virtuoso.gr μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των φίλων των εγχόρδων, είτε αυτοί ζούνε στην Πρωτεύουσα είτε στο Καστελόριζο. Η αποστολή των οργάνων ή των αξεσουάρ πραγματοποιείται με εταιρία ταχυμεταφορών και το κόστος αποστολής ανέρχεται μόλις στο ποσό των 7,40 €, ανεξαρτήτου προορισμού.»

Τελικά, ποιοι είναι οι στόχοι της λειτουργίας του www.virtuoso.gr

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να φέρουμε τα ποιοτικά όργανα κυρίως κοντά στα παιδιά. Αγανακτώ κάθε φορά που βλέπω παιδιά που ενώ μοχθούν και προσπαθούν επίπονα, εν τούτοις δεν καταφέρνουν να παράγουν τον χαρακτηριστικό ήχο των βιολών που όλοι γνωρίζουμε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως αυτό δεν οφείλεται σε μειωμένες ικανότητες του παιδιού, αλλά στο ίδιο το μουσικό όργανο που παίζει. Τα περισσότερα παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, σπουδάζουν το βιολί με κατωτέρας ποιότητας όργανα, τα οποία εκ των πραγμάτων αδυνατούν να «δώσουν» τον ήχο που και το ίδιο παιδί περιμένει να ακούσει.

Διαπιστώνοντας με τον καιρό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών ότι οι προσπάθειές τους δεν αναδεικνύονται, τα παιδιά συχνά απογοητεύονται και εγκαταλείπουν τις μουσικές σχολές. Εξ αυτού το λόγο προσφέρουμε τη δυνατότητα κυρίως στα παιδιά να νοικιάσουν όργανα επιλεγμένα, χειροποίητα, με άριστα χαρακτηριστικά, άψογη ποιότητα κατασκευής καθώς και εξαιρετικό – ισορροπημένο ήχο, όπου οι χορδές επιλέγονται για το κάθε βιολί ξεχωριστά ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ηχητική απόδοση. Μεγάλη σημασία δίνουμε και στο βερνίκι του οργάνου το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιέχει βλαβερές για το παιδί ουσίες»

virtuoso

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr