Σεισμός στο Twitter λόγω αποχώρησης τεσσάρων κορυφαίων στελεχών

26 Ιανουαρίου 201610:35

Τέσσερα κορυφαία στελέχη του Twitter φεύγουν από την εταιρεία, έγραψε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσεϊ, το βράδυ της Κυριακής- στη μεγαλύτερου εύρους αλλαγή ηγεσίας που βιώνει το Twitter από τότε που ο Ντόρσεϊ ανέλαβε τη θέση, καθώς προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση και να ξαναφέρει ανάπτυξη στην εταιρεία.

Οι αποχωρούντες είναι οι Κέιτι Τζέικομπς Στάντον, Κέβιν Γουέιλ, Άλεξ Ρέτερ και Μπράιαν Σκίπερ. Απορρίπτοντας τις «ανακριβείς», όπως τις χαρακτήρισε, φήμες, στον Τύπο, ο Ντόρσεϊ επαίνεσε τα αποχωρούντα στελέχη, εκφράζοντας τη λύπη του για την αποχώρησή τους.

Η μετοχή του Twitter έχει πέσει σχεδόν 50% από τότε που επέστρεψε ο Ντόρσεϊ, στο προηγούμενο έτος και συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα καθώς η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τη βάση χρηστών της, παρά την επιτάχυνση των κυκλοφοριών προϊόντων.
Το βράδυ της Κυριακής ο Τζέισον Τοφ, επικεφαλής του Vine (της υπηρεσίας video streaming του Twitter) έγραψε επίσης ότι αφήνει το Twitter για να πάει στη Google, όπου θα δουλέψει πάνω στην Εικονική Πραγματικότητα.

Οι τέσσερις προαναφερθέντες είναι μεταξύ των πλέον υψηλόβαθμων στελεχών που αποχωρούν από την εταιρεία μέσα στους τελευταίους μήνες, ωστόσο πολλά είναι γενικότερα τα στελέχη που έχουν φύγει από το Twitter από τότε που ανέλαβε καθήκοντα μεταβατικού CEO ο Ντόρσεϊ τον Ιούλιο- μέχρι την ανάληψη καθηκόντων πλήρους διευθύνοντος συμβούλου. Μέχρι τώρα δεν έχει επιδείξει κάποιο λεπτομερές σχέδιο όσον αφορά στο τι θέλει να γίνεται διαφορετικά στο Twitter. Ωστόσο, είχε προαναγγείλει μεγάλες αλλαγές όταν είχε επιστρέψει στην εταιρεία, οι οποίες περιελάμβαναν μεγάλες περικοπές προσωπικού.

Σημειώνεται πως η Στάντον έγραψε σχετικά σε blogpost ότι ήταν καιρός, καθώς «ενώ είχε βάλει την καρδιά και την ψυχή της στο Twitter, αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή ήταν ώρα να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην οικογένειά της».

Πηγή: naftemporiki.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr