Σύριοι διακινητές με πλαστική βάρκα στον Έβρο

26 Νοεμβρίου 201319:10

Συνελήφθησαν σήμερα , κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας – Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο  αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 16 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε  μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.

Με την σύλληψή των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr