Επενδύσεις στο real estate

27 Μαρτίου 201022:00

RealEstateΣε όλο τον κόσμο, οι τιμές του real estate δεν σταθεροποιούνται.

Ανοδικές και καθοδικές τάσεις εκδηλώνονται  με διαφορές λίγων εβδομάδων και εκεί που τα δημοσιεύματα στον τύπο ανακοινώνουν τη βελτίωση του κλίματος, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και τους διαψεύδει όλους!

To κλίμα παραμένει ασταθές και ως συνήθως, κατά τη διάρκεια της αβεβαιότητας, αυτοί που ανταμείβονται είναι όσοι παραμένουν ήρεμοι!Μπορεί να σκεφθείτε, ότι η περίοδος δεν είναι ιδανική για επενδύσεις. Οι μεγάλες αλυσίδες, επαναδιαπραγματεύονται προς τα κάτω τα ενοίκια των καταστημάτων τους και οι ιδιώτες ενοικιαστές περιέρχονται σε οικονομική δυσπραγία και αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τους ιδιοκτήτες.

Άρα που είναι το κέρδος; Κέρδος υπάρχει.
Το νέμονται όσοι δεν φοβούνται την κρίση και κάνουν σωστές και καλά υπολογισμένες κινήσεις.Η οικονομική κρίση σίγουρα θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα την αγορά του real estate στη χώρα.
Οι τιμές μπορεί να κινηθούν χαμηλότερα από τα σημερινά δεδομένα, όσο κάποιοι πολίτες αδυνατούν να στηρίξουν τις οικονομικές επιλογές τους. Σπίτια μπορεί να βγουν στο σφυρί.

Ωστόσο, σήμερα, είναι μία καλή περίοδος για να αρχίσετε την έρευνα για την επόμενή σας κίνηση.Ξενοίκιαστα καταστήματα, παλαιά ή νεότερα διαμερίσματα και κάθε λογής ακίνητο μπορεί αν βρεθεί στην αγορά με τιμή που παλαιότερα θα ήταν αδιανόητη.

Για τους επενδυτές που διαθέτουν την άνεση του μετρητού ή πολύ καλή σχέση με την τράπεζά τους, από τώρα και μέχρι το επόμενο έτος ξεκινάει μία πολύ καλή περίοδος για τοποθετήσεις.Σε κάθε περίπτωση απαιτείται πολύ καλή έρευνα αγοράς, «άγριο» παζάρι, ειδικά αν υπάρχει μετρητό και παράλληλη μείωση του ποσοστού του μεσίτη.
Το 2% που ζητούσαν οι μεσίτες την «χρυσή εποχή» του real estate,  δεν έχει θέση στη σημερινή αγορά!

Όποια και αν είναι η μεσοπρόθεσμη συμπεριφορά της αγοράς των ακινήτων στη χώρα, η ιστορία έχει δείξει ότι το real estate πάντα ανακάμπτει.

Ο λόγος είναι απλός: τα διαθέσιμα ακίνητα και οι χώροι δόμησης είναι συγκεκριμένα αλλά οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται!

Πηγή: www.isotimia.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr