Έρχεται το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον για ακίνητα που …”σαραντάρισαν”

16 Ιουνίου 202019:37

Τους ιδιοκτήτες ακινήτων που χτίστηκαν έως και το 1980 κι επομένως ανήκουν σε χαμηλές ενεργειακές κατηγορίες έρχεται να στηρίξει το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Kατ’ Oίκον με μπόνους 15% και με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων έως και τις 70.000 ευρώ.

Η νέα πρόβλεψη του τρίτου κύκλου του Προγράμματος που αναμένεται να ενεργοποιηθεί το φθινόπωρο αφορά το 55% του κτιριακού απόθεματος που κατασκευάστηκε πριν από από τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες με πολλά εκ των οποίων να είναι πολύ χαμηλά στη λίστα ενεργειακής απόδοσης. Ο προϋπολογισμός της Πρόσκλησης θα κυμαίνεται στα 350 με 400 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον το Υπουργείο επεξεργάζεται και τους τρόπους με τους οποίους θα επιδοτηθούν ενεργειακά κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από δεκαετίες και υστερούν τόσο σε εξοικονόμηση όσο και σε ενεργειακή απόδοση, οπότε και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν τις σχετικές παρεμβάσεις (κουφώματα, θερμομόνωση, καυστήρες, κλπ).

Στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 η διαθέσιμη χρηματοδότηση θα είναι πολλαπλάσια καθώς οι πηγές χρηματοδότησης θα είναι τα κοινοτικά προγράμματα αλλά και δύο άλλες πηγές: δάνεια «φιλικά» προς τους καταναλωτές και φορολογικά κίνητρα από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr