Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τους δύο νεκρούς της ΧΑ

16 Νοεμβρίου 201321:29

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο ειδησεογραφικό site zougla.gr και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την θεωρεί γνήσια.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στο site το απόγευμα του Σαββάτου και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το site, συντάκτης του πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα, μέσα στην οποία υπάρχει όντως φάκελος και usb.

Το δολοφονικό χτύπημα είχε σημειωθεί την 1η Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 22χρονου Μάνου Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα.

Στην προκήρυξη, οι υπογράφοντες χαρακτηρίζουν «πολιτικές εκτελέσεις νεοναζί» την επίθεση, αναφέρεται ως σημείο καμπής η δολοφονία Φύσσα και υποστηρίζεται ότι ως στόχοι επελέγησαν «συνοδοιπόροι» επειδή μετά την λήξη «της εποχής της απενοχοποίησης [της Χρυσής Αυγής] όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

«Η ένοπλη επίθεση-απάντηση στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της ιστορίας» αναφέρει η οργάνωση.

Επιρρίπτοντας ανοικτά ευθύνες και στην αστυνομία και μιλώντας για «εμφύλιο ταξικό πόλεμο», στην προκήρυξη υποστηρίζεται ότι η λαϊκή οργή που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα «καπηλεύτηκε» και έγινε απόπειρα να «αφομοιωθεί» με την επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής και στόχο «την προσπάθεια υφαρπαγής κατ’ ιδίων όφελος της λαϊκής στήριξης [ως] θαυμάσια ευκαιρία για εκλογική ψηφοθηρία στην δεξιά πολυκατοικία».
Newsroom ΔΟΛ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr