Πρώτη θέση με πανελλήνιο ρεκόρ για Φιλιππίδη στο Diamond League

11 Μαΐου 201318:00

Επιβλητική ήταν η εμφάνιση-ντεμπούτο του Κώστα Φιλιππίδη στη θερινή σεζόν, καθώς ο Έλληνας επικοντιστής πρώτευσε στο Diamond League της Ντόχα, με το οποίο άνοιξε η σειρά των αγώνων, σημειώνοντας με 5.82 μέτρα την κορυφαία φετινή επίδοση.

Ταυτόχρονα, ο Φιλιππίδης βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου, το οποίο ήταν 5.80 (από τις 23/8/2012), εκκινώντας την προσπάθειά του από τα 5.40 μ. για να συνεχίσει ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.50 μ., 5.60 μ. και 5.70 μ., αφήνοντας τα 5.76 μ. και υπερβαίνοντας με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.82 μέτρα.

Ο Μάλτε Μορ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.92 μ., ύψος που θα του έδινε τη νίκη και έμεινε δεύτερος με 5.82 μ. έχοντας χειρότερες προσπάθειες από τον Έλληνα, ενώ στην τρίτη θέση (5.70 μ.) έμεινε ο Ραφαέλ Χολζντέπε.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Μπιορν Όττο, που την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να αγωνιστεί στον Αγώνα του Ζαππείου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε τρεις άκυρες στα 5.70 μ. και καλύτερη προσπάθεια στα 5.50 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης συγκέντρωσε τους τέσσερις πρώτους βαθμούς του, στην πορεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία. Το επόμενο Diamond League στο οποίο θα συμμετάσχει είναι εκείνο του Γιουτζίν, την 1η Ιουνίου.

Πηγή : Ναυτεμπορική

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr