premiera-gia-thn-ethnikh-k-151

Πρεμιέρα για την Εθνική Κ-15

25 Αυγούστου 201208:00

premiera-gia-thn-ethnikh-k-151Ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ο πρώτος κύκλος προπονήσεων για τη δημιουργία της νέας Εθνικής Ομάδας με παίκτες κάτω των 15 ετών.


Στο τετραήμερο της διαδικασίας εκπαίδευσης των νεαρών διεθνών, συμμετείχαν συνολικά 44 ποδοσφαιριστές απ’ όλη τη χώρα και τον προσεχή Οκτώβριο, κατά προσέγγιση, πρόκειται ν’ ανοίξει εκ νέου κύκλος προπονήσεων με νέα πρόσωπα όπως αναφέρει η ΕΠΟ.

Η δημιουργία της Εθνικής Ομάδας κάτω των 15 ετών εντάσσεται στο πλάνο ανάπτυξης των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, το οποίο έχει εκπονήσει ο κ. Φερνάντο Σάντος και απώτερο σκοπό έχει την έγκαιρη και συστηματική εκπαίδευση των διεθνών ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στις απαιτήσεις της Εθνικής Ανδρών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολουθεί την εξέλιξη των εν δυνάμει διεθνών με την Εθνική Ανδρών από ηλικία 14 ετών, μέσα από μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία έχουν καταχωριστεί τα στοιχεία όλων των ποδοσφαιριστών και επικαιροποιείται από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Επ’ ευκαιρία της πρεμιέρας της Εθνικής Ομάδας κάτω των 15 ετών, μίλησαν στο epo.gr ο συντονιστής του προγράμματος ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων Λεωνίδας Βόκολος, καθώς επίσης ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κ-15 Θεόδωρος Ελευθεριάδης.

Λεωνίδας Βόκολος (Συντονιστής προγράμματος ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων):

«Αρχίσαμε τη διαδικασία συγκρότησης της Εθνικής κάτω των 15 ετών, σύμφωνα με το πλάνο του κ. Σάντος, στο οποίο η συγκεκριμένη ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Από πέρσι είχαμε κάνει μια προεργασία για να συγκεντρώσουμε τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας και να τους παρουσιάσουμε το πλήρες αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό μοντέλο της φιλοσοφίας μας. Καταλήξαμε, λοιπόν, στην πρώτη επιλογή ποδοσφαιριστών, χάρη στη συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τους κατά τόπους περιφερειάρχες-προπονητές. Τα παιδιά έχουν καταχωριστεί στη βάση μας από πέρσι και εκτιμώ ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Δηλαδή, θα καταλήξουμε στους καλύτερους και τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία συμμετοχής σε αγώνες και διεθνή τουρνουά.

Σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις που είδα, το επίπεδο της ποδοσφαιρικής ποιότητας των παιδιών είναι πολύ ικανοποιητικό. Αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι και καταλυτικό. Σημασία τώρα έχει η εκπαίδευση των παιδιών στη φιλοσοφία των Εθνικών Ομάδων. Σημασία έχει, δηλαδή, τι θα πάρουν από εμάς και πώς θα αξιοποιήσουν αυτά που θα πάρουν. Είμαι αισιόδοξος, αλλά για να δούμε αποτελέσματα και να προκύψει κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πολλή υπομονή κι ακόμη περισσότερη δουλειά».

Θεόδωρος Ελευθεριάδης (Προπονητής Κ-15):

«Αυτό το τετραήμερο ήταν σημαντικό γιατί για πρώτη φορά είχαμε τη συγκέντρωση της Εθνικής κάτω των 15 ετών, οι δραστηριότητες της οποίας μπαίνουν, πλέον, στην ετήσια ατζέντα του οργανωτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ακολουθείται από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.

Καταλήξαμε ύστερα από μεθοδική δουλειά στην αρχική επιλογή 44 παικτών από όλη τη χώρα. Αυτός ο αριθμός αποτελεί την πρώτη βάση για να καταλήξουμε, βάσει του σχεδιασμού μας, στους καλύτερους παίκτες έως το Δεκέμβριο. Η υλοποίηση της Εθνικής Κ-15 είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα του αναπτυξιακού πρότζεκτ της ΕΠΟ, γιατί μιλάμε στην ουσία για μια ακόμη Εθνική Ομάδα.

Το πρόγραμμα αυτών των πρώτων ημερών περιελάμβανε δύο κομμάτια. Το πρώτο ήταν η διδασκαλία και η παρουσίαση της φιλοσοφίας των Εθνικών Ομάδων από τον κ. Βόκολο και το δεύτερο κομμάτι η εκπαίδευση των παιδιών στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν καλές. Είμαι χαρούμενος γιατί οι νεαροί παίκτες ανταποκρίθηκαν σε μια μικτή διαδικασία πολύ καλά. Επαναλαμβάνω, διότι το θεωρώ σημαντικό, ότι εκτός της διαδικασίας επιλογής των καλύτερων παικτών, έπρεπε να κάνουμε μια εισαγωγή στο εκπαιδευτικό μοντέλο προπόνησης του κ. Σάντος.

Θεωρώ ότι η μεθοδικότητα και η ποιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι τα στοιχεία που το διακρίνουν. Η παραγωγή ταλέντων μέσω μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας άρχισε και είμαι σίγουρος ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα».

premiera-gia-thn-ethnikh-k-152

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr