‘Πράσινο’ φως για 100 νέες θεραπείες

26 Ιουλίου 201315:30

Περίπου 80 – 100 νέα φάρμακα πρόκειται να τιμολογηθούν και να ενσωματωθούν στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών το οποίο επεξεργάζεται ο ΕΟΦ.

Στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα, περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.λπ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως ‘μοναδικά’ και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών, που έχουν εγκριθεί με επιταχυνόμενη διαδικασία (fast track) από Ευρωπαϊκούς ή άλλους οργανισμούς (FDA, EMA).

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου, στην παραπάνω απόφαση κατέληξε ομόφωνα η αρμόδια ‘Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοτύπων-Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων’, που συνεδρίασε χθες 24.7.2013 στο Υπουργείο Υγείας.

Στην Επιτροπή υποβλήθηκε από τον ΕΟΦ κατάλογος περίπου 540 νέων φαρμάκων, που έχουν ήδη λάβει έγκριση κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και τα οποία θα τιμολογηθούν σταδιακά, έως το τέλος του 2013, σε συνάρτηση με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών στόχων.

Η τιμολόγηση των παραπάνω προϊόντων και η είσοδός τους στην φαρμακευτική αγορά αποτελεί πάγιο αίτημα αρκετών ομάδων ασθενών με σοβαρές ή και σπάνιες ασθένειες, που θα αποκτήσουν, πλέον, πρόσβαση στις νέες θεραπείες, αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή : iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr