Πόσο θα κοστίζει το νέο Toyota Yaris

22 Ιουλίου 201412:00

Δύο μήνες μετά τα αποκαλυπτήριά του στην στατική τότε παρουσίαση στην Κυανή Ακτή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού και Εξέλιξης της Toyota στη Sophia-Antipolis, αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε και πίσω από το τιμόνι σε διαδρομές εντός και εκτός της πρωτεύουσας της Βεστφαλίας.

Το οδηγικό κομμάτι είναι το πρωί της Τρίτης (22/1) αλλά στο περιθώριο της παρουσίασης σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών ΜΜΕ, μάθαμε ενδιαφέρουσες για το ελληνικό κοινό λεπτομέρειες σχετικά με τον δημοφιλή εκπρόσωπο των Iαπώνων στην κατηγορία Β.

Το ριζικά ανανεωμένο λοιπόν Yaris, μπορεί να γίνει δικό σας έναντι 11.490€. Τιμή που συμπεριλαμβάνει το όφελος απόσυρσης και αφορά στο επίσης σημαντικά αναβαθμισμένο 1000άρη κινητήρα απόδοσης 69 PS. Με πλούσιο μάλιστα εξοπλισμό που περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέφτες, Air Condition, Ράδιο-CD 6 ηχείων με USB και Aux-in, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, πίσω διαιρούμενα καθίσματα, επτά αερόσακους, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα ελέγχου ευστάθειας VSC και πρόσφυσης TRC, καθώς και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι.

Η έκδοση του 1.0 lt εναρμονίζεται ήδη με τις προδιαγραφές Euro6 και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, με την κατανάλωση στα 4.1 lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων στα 99 gr/km, αριθμός που το εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Όπως μάθαμε, η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota δεν σκοπεύει να φέρει την έκδοση με σύστημα start/stop, στην οποία οι ρύποι πέφτουν ακόμα περισσότερο. Υπάρχει και δεύτερη επιλογή με μονάδα βενζίνης, ο γνωστός κινητήρας 1.33 lt απόδοσης 99 PS που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Στη γκάμα υπάρχει ένας diesel κινητήρας, ο 1.4 lt D-4D απόδοσης 90 PS, με τη συγκεκριμένη επιλογή να ξεκινά 13.840€, πάλι συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης.

Φυσικά υπάρχει και η υβριδική έκδοση που πλέον, δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα αισθητικά από τις υπόλοιπες. Συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα με θερμικό μοτέρ 1.5  lt με συνδυαστική απόδοση 100 PS. Εδώ, η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota έχει ρίξει σημαντικά την τιμή σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο προηγούμενης γενιάς, συγκεκριμένα κατά 1.200€, με την τιμή απόκτησης του Yaris Hybrid να ορίζεται πλέον στα 16.200€.

Πηγή:www.newsauto.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr