Στιφάδο πιπεράτο (Philadelphia pepper pot)

22 Μαΐου 201022:00

stifadoΣτιφάδο πιπεράτο (Philadelphia pepper pot)

 

Υλικά για 6 – 8 μερίδες

1 κότσι βοδινό κομμένο σε 3 κομμάτια
1 Bouquet garni ( Φύλλα δάφνης, μαϊντανού, θυμαριού (ή άλλων μυρωδικών) δεμένα σε μπουκέτο ειδικά για σούπες
6 μπαχάρια
5 λίτρα Νερό
1 / 2 κιλό  πατσάς καθαρισμένος κομμένος σε κομμάτια 2 1 / 2 εκατοστών
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι χοντροκομμένο
2 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ με  2 κουταλιές της σούπας νερό
15 γρ ή 1 κουταλιά της σούπας Βούτυρο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένος  μαϊντανός

Προετοιμασία

1. Βάλτε το κρέας, τα μυρωδικά , το πιπέρι και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν αρχίζει να βράζει ξαφρίστε για να καθαρίστε  την σούπα .

2. Μειώστε τη θερμότητα καλύψτε και σιγοβράστε για 2 1 / 2 ώρες.

3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάλτε το κότσι στην άκρη.

4. . Αφαιρέστε το λίπος και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους.

5. Περάστε τον ζωμό από μία κρησάρα και βάλτε τον πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας τον πατσά , το κρεμμύδι,τα  καρότα, τα σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο χοντροκομμένο πιπέρι .

6. Αφήστε το να βράσει και μειώστε την θερμότητα καλύπτοντας το. Σιγοβράστε για ακόμα 1 ώρα.

7. Προσθέστε τις πατάτες και τους κύβους τους κρέατος και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να είναι έτοιμες.

8. Ρίξτε το κορν φλάουρ  και το βούτυρο μέχρι να δέσει .

9. Πασπαλίστε με  μαϊντανό και σερβίρετε το  ζεστό.
Πηγή: <a href=”http://www.syntages-mageirikhs.gr/” title=”Συνταγες Μαγειρικης”>Συνταγες Μαγειρικης</a>

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr