Φαχίτας με χοιρινό

24 Φεβρουαρίου 201714:30

Υλικά:

500γρ άπαχο χοιρινό κρέας φιλέτο (ψαρονέφρι), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι κέτσαπ
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κίτρινο τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Πίτες τορτίγια

Εκτέλεση:

Μαρινάρετε το κρέας σε ένα μπολ, ανακατεύοντάς το με τα μπαχαρικά και την τεκίλα. Αφήνετε για περίπου 1 ώρα. Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρέας. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα λαχανικά. Τα σοτάρετε επίσης για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε την κέτσαπ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι τα χοιρινά κομματάκια να γίνουν τρυφερά. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε τηγάνι ή σε φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τη συσκευασία. Τοποθετήστε πάνω στις τορτίγιες το κρέας με τα λαχανικά και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.

Πηγή: www.dietup.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr