Πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο χωρίς να το γνωρίζουν

2 Φεβρουαρίου 201620:38

Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο σύμφωνα με το Ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστας Σιαμόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, με θέμα «Προσέγγιση ασθενούς με νεφρική νόσο», που διοργάνωσε στις 29 και 30 Ιανουαρίου στο Ιστορικό- Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ο κ. Σιαμόπουλος ανέφερε ότι ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άτομα, στην Ελλάδα πάσχουν από χρόνια νεφρική νόσο κάποιας βαρύτητας, χωρίς να το γνωρίζουν, και μόνο το 1% των ατόμων αυτών, έχει ταυτοποιηθεί, γιατί η νόσος δεν εκδηλώνεται και όταν συμβεί αυτό, ο ασθενής υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση η περιτοναϊκή κάθαρση.

Άμεσα, τα άτομα αυτά, κυρίως διαβητικοί τύπου δύο, θα πρέπει να ανιχνευθούν, μέσω εξετάσεων, εκτός από εκείνες του σακχάρου και του αίματος, για ουρία, κρεατινίνη, λεύκωμα, με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ντόμπρος, εξήρε την σημασία της διημερίδας, γιατί εξυπηρέτησε την ανάγκη της ενημέρωσης, της ανταλλαγής απόψεων, και της συνεργασίας μεταξύ των γιατρών, ενώ, ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Χρήστος Κατσίνας, έκρινε, ότι τα αποτελέσματα των διήμερων εργασιών, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και όχι μόνο των γιατρών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr