Η Panasonic κάνει τις οθόνες διάφανες!

15 Οκτωβρίου 201614:48

Η ραγδαία εξέλιξη των οθονών τα τελευταία χρόνια με την έλευση των πάνελ 4Κ αλλά και κάποιων 8Κ και όλα τα νέα τεχνολογικά καλούδια, όπως το HDR, και το εκτεταμένο χρωματικό πρότυπο, αφήνει πλέον ελάχιστα περιθώρια για εξέλιξη. Ακόμα και τα πάνελ OLED αποτελούν εξέλιξη των LED και όχι την επανάσταση που θα θέλαμε να δούμε στις τηλεοράσεις μας.

panasonic_1

Ποιά μπορεί λοιπόν να είναι η νέα τεχνολογία που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα στις οθόνες και να οδηγήσει τις τηλεοράσεις μας στο μέλον. Η Panasonic έχει τη λύση και αυτή δεν είναι άλλη από μια διάφανη οθόνη. Μια οθόνη OLED που λειτουργεί κανονικά όταν είναι αναμμένη, γίνεται όμως διάφανη σαν γυαλί όταν απενεργοποιηθεί. Οι πρώτες γενιές της τεχνολογίας αυτής είχαν το πρόβλημα της μουντής εικόνας, ωστόσο οι μηχανικοί της εταιρείας δεν το έβαλαν κάτω και πέτυχαν πλέον μια εικόνα εξίσου καλή με τις καλύτερες τηλεοράσεις OLED της αγοράς.

panasonic_2

Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι η Panasonic δεν σκοπεύει να λανσάρει εμπορικά τη διάφανη τηλεόραση της για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε όσοι την ονειρεύεστε στο καθιστικό σας θα πρέπει να περιμένετε. Να θυμίσουμε ότι και η Apple είχε ασχοληθεί με τη δημιουργία διάφανης τηλεόρασης το 2000, το project εγκαταλείφθηκε όμως επειδή είχε μεγάλη κατανάλωση ρεύματος και μέτρια ποιότητα εικόνας.

Πηγή: hxoseikona.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr