Ο τύπος της προσωπικότητα σας, καθορίζεται από το Internet

12 Ιουνίου 201415:29

Κατά κάποιο τρόπο, το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα παιχνίδι. Τώρα μπορείτε να παίξετε στο σπίτι.

Εταιρείες όπως το Facebook, το Google και το Twitter οι οποίοι εξετάζουν τα ερωτήματα, τις παρατηρήσεις, τις ενημερώσεις και ενθουσιασμούς εμείς γράφουμε στις υπηρεσίες τους, αυτοί προσπαθούνε να καταλάβουνε ποιες διαφημίσεις θα μπορούσαν να έχουν την πιο πειστική επίδραση πάνω μας.

Την Τρίτη, το Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια, εμφανίστηκετο Five ένα εργαλείο που δίνει μια αίσθηση τι μπορεί να βλέπουνε οι μεγάλες εταιρείες web να δείτε όταν μας κοιτάζουν.

Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση στο Facebook δημοσιεύσεις, το Five αναλύει τη γλώσσα στην οποία γράφουμε, και καθορίζει το επίπεδο μας σε σχέση με τα πέντε χαρακτηριστικά προσωπικότητας: διαφάνεια, την εξωστρέφεια, τερπνότητα, ευσυνειδησία και νεύρωση. Στη συνέχεια, εμφανίζει συγκρίσεις με διάσημους ανθρώπους (βάσει δημόσια γραπτά και τις δηλώσεις τους), καθώς και φίλους σας στο Facebook.

Με βάση τις αρχικές αντιδράσεις στην ιστοσελίδα στο Twitter, “οι άνθρωποι φαίνεται να συνδέονται αρκετά έντονα με τις προσωπικότητες που δημιουργήσαμε”, δήλωσε ο Nikita Bier, ο συν-ιδρυτής της Five, ο οποίος εργάζεται σε ένα προϊόν για απευθείας συνομιλίες που θα χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία . «Μόνο περίπου το 10 τοις εκατό είπαν ότι ήταν εντελώς λάθος γι ‘αυτούς.”

Μέρος αυτής μπορεί να είναι η συνολική ασάφεια της πληκτρολόγησης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το ίδιο είδος ταύτισης των ανθρώπων με τα ωροσκόπια των εφημερίδων.

Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό της έρευνας σχετικά με τη σχέση μεταξύ των λέξεων που επιλέξαμε και τις προσωπικότητες που κατέχουν. Ο Η. Andrew Schwartz, ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, που δημοσίευσε την έρευνα σχετικά με το θέμα, είναι σύμβουλος στο Five.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr