Ο αρμαγεδώνας ξεκίνησε. Του Στέργιου Γιαλάογλου

18 Ιανουαρίου 201722:31

Τριάντα πέντε δικηγόροι αποχώρησαν από τον σύλλογο της Ξάνθης μόνο για το 2016. Ο αρμαγεδώνας ξεκίνησε και οι εξελίξεις για όσους κατ’ ελάχιστον είναι ψυλλιασμένοι, είναι καταιγιστικές.Το νέο ασφαλιστικό αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα του ελευθέρου επαγγέλματος και αναρωτιέμαι πώς οι περισσότεροι μένουν απαθείς.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις, φορολογικά και ασφαλιστικά, ουδείς μπορεί αν ανταπεξέλθει. Πάμε με τον μήνα, ο ορίζοντας μας έχει έρθει πολύ κοντά με τις αντοχές μας να βρίσκονται στο κόκκινο. Ασφυκτιούμε και εξοργιζόμαστε, καθώς το αίσθημα αδικίας στον πολίτη κορυφώνεται.

Η δικαιοσύνη γίνεται ακριβή, με φόρους, τέλη, παράβολα, εισφορές υπέρ τρίτων, όλο και περισσότεροι πολίτες στερούνται της αναγκαίας και επαρκούς εκπροσώπησης. Δικαστήρια που επί τρείς εβομάδες λειτουργούν στο κρύο, χωρίς θέρμανση, χωρίς αναλώσιμα, και πλέον χωρίς δικηγόρους.

Στα κακουργήματα, οι πολίτες ολοένα και περισσότερο επικαλούνται οικονομική αδυναμία και ζητούν αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου από το κράτος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της δικαιοσύνης. Η διάλυση του κράτους δικαίου και η εξόντωση του ελεύθερου επαγγέλματος είναι πλέον γεγονός.

Ας κρατήσουν οι χοροί στο Σύνταγμα!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr