Νοσοκομειακοί γιατροί: «Διαλύονται τα νοσοκομεία μαζί με τον ΕΟΠΥΥ»! Ουρές στα επείγοντα

18 Φεβρουαρίου 201410:00

Το περιβόητο ΠΕΔΥ του Άδωνι Γεωργιάδη έχει τελικά επιπτώσεις σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν είναι μόνο ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη μέχρι να επανέλθουν στον υγειονομικό χάρτη τα πολυιατρεία του πάλαι ποτέ ΕΟΠΥΥ. Θα χρειαστεί εκτός από το να πληρώσουν για μια επίσκεψη για γιατρό, να περιμένουν και σε ατελείωτες ουρές για να κλείσουν ένα ραντεβού σε εξωτερικό ιατρείο δημοσίου νοσοκομείου στο οποίο τους παραπέμπει πια ο Άδωνις Γεωργιάδης για να εξετασθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο μέχρι να επανέλθουν τα πολυιατρεία σε άλλη μορφή.
Άλλωστε τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων… παραπαίουν ήδη καθώς για να κλείσει κανείς ραντεβού πρέπει να περιμένει και μήνες.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας επιβεβαιώνει: «Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων, ενώ η αυξημένη νοσηρότητα που παρατηρείται αυτή την εποχή επιδεινώνει έτι περεταίρω την κατάσταση».

Και οι ουρές αυτές δεν είναι τυχαίες. Το λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση των γιατρών, έχει κάνει πολλούς ασφαλισμένους να τρέχουν από γιατρό σε γιατρό για να βρούνε συνταγή για τα φάρμακά τους. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν σε μια ύστατη λύση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων τα οποία όμως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των πρόσθετων ασθενών εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού μεταξύ άλλων.

Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί τάσσονται υπέρ του αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς ο πρόεδρός τους Δημήτρης Βαρνάβας τους καλεί να συμμετάσχουν «από κοινού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και τους πολίτες στην περιφρούρηση των υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ».
Όπως αναφέρει: «Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας και όλων των πολιτών της χώρας».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από το iatropedia.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr