Νέα λειτουργία Top Tracks in Your Network‏ από το Spotify

18 Δεκεμβρίου 201413:34

Στο Spotify είμαστε παθιασμένοι με την ανακάλυψη νέας μουσικής και γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος εύρεσης νέων ακουσμάτων γίνεται μεταξύ φίλων. Κάθε μέρα, εκατομμύρια ακροατές βρίσκουν και μοιράζονται μουσική στο Spotify, αλλά μια καλή πρόταση από κάποιον που εμπιστεύεσαι παραμένει κάτι ξεχωριστό. Τώρα μπορείτε να δείτε τι ακούνε οι φίλοι σας χωρίς να χρειάζεται να τους ρωτήσετε.

Με τις νέες λειτουργίες αναζήτησης, η ανακάλυψη των νέων μουσικών επιλογών των φίλων σας γίνεται ευκολότερη από ποτέ.

Η λειτουργία Top Tracks in Your Network, είναι ένας νέος τρόπος παρουσίασης των πιο δημοφιλών τραγουδιών των χρηστών που ακολουθείτε. Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα τραγούδι ανάμεσα στους φίλους σας, τόσο υψηλότερα εμφανίζεται στη λίστα. Η νέα λίστα, που ανανεώνεται καθημερινά, βρίσκεται στην ενότητα Περιήγηση (Browse) κάτω από τις κορυφαίες λίστες (Top Lists). Τη λίστα των ατόμων που ακούνε το τραγούδι μπορείτε να τη βρείτε δίπλα στις πληροφορίες του κομματιού.

Συχνά οι ακροατές περιηγούνται στο Spotify  ψάχνοντας να βρουν νέες playlists ή καλλιτέχνες. Και ενώ η λειτουργία Top Tracks in Your Network δείχνει τις προτιμήσεις των χρηστών, πιστεύουμε ότι αυτή η δυνατότητα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλο το Spotify ώστε να μπορείτε να βλέπετε τι αναζητούν οι φίλοι σας.

Πλέον, όταν αναζητάτε έναν καλλιτέχνη ή ένα άλμπουμ έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε ποιος άλλος τον έχει ακούσει, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξεκινήσετε συζητήσεις αλλά και να ανακαλύψετε τα κοινά μουσικά γούστα που έχετε με φίλους σας.

«Η κοινωνική πλευρά είναι στο χαρακτήρα του Spotify», λέει ο Charlie Hellman, VP of Product στο Spotify. «Ένα στα πέντε streams στο Spotify προέρχεται από έναν χρήστη που ακούει τη μουσική ενός άλλου χρήστη, είτε αυτό σημαίνει ότι ακούει τον καλλιτέχνη που ακούει και κάποιος φίλος του είτε ότι ανακαλύπτει την ιδανική playlist για άσκηση από κάποιον φίλο του στο γυμναστήριο».

Η λειτουργία Top Tracks in Your Network θα γίνει διαθέσιμη από σήμερα σε iOS και Android και σύντομα στο desktop. Οι ενημερωμένες σελίδες των άλμπουμ και των καλλιτεχνών είναι ήδη διαθέσιμες στο desktop ενώ θα γίνουν διαθέσιμες στις κινητές συσκευές τις προσεχείς εβδομάδες.

 kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr