Γιατί δεν μας δίνουν ένα μανταρίνι; Της Κατερίνας Ψαθά

30 Δεκεμβρίου 201510:18

Τα τραγούδια των Χριστουγέννων εμείς τα διδάξαμε στα παιδιά μας. Τα παιδιά πλημμύρισαν τους δρόμους και τις καρδιές μας με ελπίδα και αισιοδοξία. Βγήκανε μαζικά από κάθε γειτονιά, από τον οικισμό του Δροσερού, από το Εύμοιρο, από τα Κιμμέρια, από τον Πετεινό και έδωσαν σε όλους εμάς το αληθινό νόημα και το πνεύμα της αγάπης.

Το μουσικό σχολείο έπαιξε τα κάλαντα στη δημοτική αγορά και τόνωσε το ηθικό των εργαζομένων που μας χρειάζονται όλους εκεί για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τραγούδησαν τα κάλαντα στο δημοτικό ραδιόφωνο, του οποίου όλο το χρόνο η καρδιά του ακούραστα χτυπάει στον παλμό της πόλης. Τραγούδησαν τα κάλαντα στον δήμαρχο που είναι και δάσκαλος. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! Ας διατηρήσουμε την παράδοση μας, με κάλαντα από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μας.

Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι ας αναλάβουν δράση, όπως στις γιορτές της παλιάς πόλης και στο καρναβάλι, να ενισχύσουν ότι φθίνει. Αναρωτιέμαι: φθίνει εξαιτίας της φτώχιας ή της αλλοτρίωσης και της αδιαφορίας μας; Ας δούμε αν λειτουργούν πολιτιστικά κέντρα σε κάθε χωριό του νομού, δίπλα στις εκκλησιές μας και στα καφέ, έτσι ώστε οι έφηβοι ΜΑΖΙ με τους γονείς τους να μοιράζονται όλες τις χαρές και τις ανησυχίες τους!

«Γιατί μαμά μας διώχνουν όσοι δεν έχουν λεφτά να μας δώσουν για τα κάλαντα και δεν μας δίνουν ένα μανταρίνι;» Ρωτάει ο δεκατριάχρονος γιός μου, τι να του απαντήσω….

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Κατερίνα Ψαθά 29/12/2015

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr