Μιχάλης Αμοιρίδης: “Για περιοχές όπως η Ξάνθη, η καλοκαιρινή επισκεψιμότητα των Bαλκάνιων είναι απαραίτητη.”

20 Μαΐου 202015:59
Με αφορμή το δημοσίευμα για την επικείμενη ανακοίνωση σήμερα από τον Πρωθυπουργό για την άφιξη Βούλγαρων τουριστών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης σχολιάζει: “Οι παρενέργειες από την πανδημία του COVID-19 θα μας απασχολήσουν για αρκετό διάστημα. Είναι δεδομένο ότι μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Τομείς που ουσιαστικά κατέρρευσαν: οι υπηρεσίες διαμονής φιλοξενίας, η εστίαση και τα καφέ μπαρ. Ανάσα ο θερινός τουρισμός. Ακόμη και για περιοχές όπως η Ξάνθη η καλοκαιρινή επισκεψιμότητα των Bαλκάνιων είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον για τις κατ’ εξοχήν περιοχές θερινού τουρισμού όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη αλλά και όλη η Θρακομακεδονική μας ‘’Ριβιέρα’’.
 
 
Η Ελλάδα διαφύλαξε με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των πολιτών της, ήρθε η ώρα όμως να διαφυλάξει και την οικονομική ζωή και το μέλλον όλων μας, ισσοροπώντας σε μία λεπτή γραμμή. Η κληρονομιά μας από την προηγούμενη περίοδο, ότι γνωρίζουμε όλοι, χωρίς δικαιολογίες, τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό. Στο πλαίσιο αυτό η επανέναρξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων χρειάζεται να γίνει χωρίς δύσκαμπτα μέτρα και περιορισμούς αλλά με υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών. Επιχειρηματιών και καταναλωτών.
 
Η φημολογούμενη είδηση, της χωρίς περιορισμούς καραντίνας, μετακίνησης των πολιτών μεταξύ Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδας, αποτελεί ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στην επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου με την ευρύτερη έννοια. Θα είναι μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη. Εάν αυτό συνδυαστεί και με σταδιακή απελευθέρωση των αεροπορικών μετακινήσεων ακόμη πιο ελπιδοφόρο. Συνδυάζοντας το και με μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων θα είναι το μείγμα που θα κρατήσει τον πληγωμένο οικονομικό κορμό της χώρας, δυνατό ώστε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να επανακάμψει ισχυρός και με δυναμική ποιοτικής ανόδου τα επόμενα χρόνια. Με βάση τα παραπάνω και εν αναμονή των σημερινών δηλώσεων του Πρωθυπουργού μας για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσουμε στον τουρισμό, μπορούμε να αισιοδοξούμε περισσότερο από τις προηγούμενες εβδομάδες ότι παρά τις πληγές μας, θα επανακάμψουμε όλοι και θα επανακάμψουμε πιο δυνατοί.
 
 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr