Μήνας διακοπών ο Μάρτιος για τους μαθητές;

12 Ιανουαρίου 201419:39

«Λευκή εβδομάδα» ή αλλιώς «σχολική ανάπαυλα» τιτλοφορείται ο νέος τουριστικός θεσμός στη χώρα μας που θα εφαρμοστεί από φέτος και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου, οπότε και τα σχολεία θα κλείσουν, για διακοπές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.

Αν το άρθρο επιβεβαιωθεί, οι μαθητές θα απολαύσουν αποκριάτικες διακοπές διάρκειας 9 ημερών αφού τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου.

Ο Μάρτιος όμως φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί περίοδο διακοπών καθώς λόγω του γεγονότος ότι η 25 Μαρτίου είναι φέτος Τρίτη οι γιορτές των σχολείων αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα. Έτσι οι μαθητές μετά τις διακοπές της περιόδου 1-9 Μαρτίου θα έχουν και άλλο ένα τετραήμερο μέσα στο Μάρτιο και συγκεκριμένα από τις 22 έως και τις 25 Μαρτίου. Αν αφαιρέσει κανείς τα Σαββατοκύριακα οι μέρες όπου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα είναι μόλις 14!

Δεν είναι η πρώτη φόρα όπου οι ξενοδόχοι υποβάλλουν ανάλογο αίτημα στο υπουργείο Παιδείας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις που όμως τελικά δεν υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.

Η εφημερίδα «Ελευθερία» φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και προέδρου της Ένωσης Μαγνησίας σύμφωνα με τον οποίο η πρόταση για τη «σχολική ανάπαυλα» βρήκε σύμφωνους τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τους υπουργούς Τουρισμού, Παιδείας, Εργασίας οι οποίοι δρομολογούν τις απαραίτητες διαδικασίες εφαρμογής.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης «στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, μετά την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου), θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, για να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν σε ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των βουνών μας και τα χιονισμένα τοπία του. Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα»

Πηγή : newsbeast.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr