Με πομπό ταξίδεψε από την Σιβηρία μέχρι τον Έβρο ένας νανόκυκνος

18 Δεκεμβρίου 201515:00

Ένας νανόκυκνος ταξίδεψε με πομπό από την Σιβηρία και βρέθηκε τις τελευταίες ημέρας στο Δέλτα του Έβρου, όπου τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των διαχειμαζόντων νανόκυκνων αυξάνεται θεαματικά.

«Αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας έρευνας που κάναμε τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και πριν δέκα χρόνια είχαμε ελάχιστους νανόκυκνους στο Δέλτα του Έβρου, σήμερα όμως μπορούν να φθάσουν τον χειμώνα μέχρι και τις τεσσεράμισι χιλιάδες,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου κ. Ελένη Μακρυγιάννη και τόνισε πως «τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε μια ερευνητική αποστολή στην Σιβηρία όπου δακτυλιώθηκαν και μπήκαν πομποί σε έξι νανόκυκνους. Από αυτούς οι πέντε για να ξεχειμωνιάσουν πήραν μια ανατολική διαδρομή και κατέληξαν στην Κίνα την Ιαπωνία, ενώ ένας από αυτούς έφτασε στο Δέλτα του Έβρου .Αυτό μας δείχνει από πού προέρχονται και που φωλιάζουν αυτοί οι νανόκυκνοι,» είπε η συντονίστρια του Φορέα.

Ο φορέας Διαχείρισης Δέλτα του Έβρου σύμφωνα με την κ. Μακρυγιάννη συνεργάζεται με πολλούς φορείς του εξωτερικού στην δακτυλίωση των πουλιών προκειμένου να βλέπουν αυτές τις μετακινήσεις.

«Με τις δακτυλιώσεις έχουμε τις πιο σωστές πληροφορίες για τις μετακινήσεις των πουλιών ,»είπε η κ. Μακρυγιάννη και πρόσθεσε πως, « η συνεργασία με φορείς του εξωτερικού θα συνεχιστεί.»

Πηγή: ert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr