Μάθετε τι είναι το PNEI

1 Απριλίου 201410:00

Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ψυχολογικές διεργασίες και στο νευρικό, στο ενδοκρινολογικό και ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος και η μελέτη της οδήγησε στη δημιουργία του PNEI, δηλαδή του Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικού συστήματος.Πρόκειται για μια διεπιστημονική προσέγγιση που ενσωματώνει ειδικότητες της ιατρικής όπως είναι η ψυχολογία, η ψυχιατρική, η ανοσολογία, η ενδοκρινολογία, η ρευματολογία, η φυσιολογία, η γενετική, η μοριακή βιολογία, η φαρμακολογία κ.ά.

Μελέτες που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια στον τομέα της Ψυχο-Νευρο-Ανοσολογίας (PNI), η οποία στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογία (PNEI), καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το μυαλό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το σώμα. Μεταξύ αυτών κάποιες. που πραγματοποιήθηκαν σε νευρολογικό και βιοχημικό επίπεδο, δείχνουν πως το άγχος, ο θυμός και η κατάθλιψη επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (Τ-λεμφοκύτταρα, Β-κύτταρα, κύτταρα Natural Killer και μακροφάγα), διαταράσσουν τη νευροενδοκρινική ισορροπία και μπλοκάρουν τη βιορρυθμιστική δραστηριότητα.

Η διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσοποιητικού συστήματος έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, καθώς μπορεί να προκληθούν αυτοάνοσες ασθένειες, υπερευαισθησίες, ανοσολογική ανεπάρκεια κ.ά.

Επαναπρογραμματισμός και εξισορρόπηση του PNEI

Η αποκατάσταση του Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικού άξονα γίνεται σε δύο κατευθύνσεις: στην ψυχοσωματική και στη σωματοψυχική και αποτελούν τον πυρήνα της Φυσικής Ρυθμιστικής Θεραπευτικής. Ένας εκλεπτυσμένος βιολογικός μηχανισμός υποδηλώνει ότι από τη στιγμή που θα εισαχθούν στο ανθρώπινο σώμα οι ομοιοπαθητικά δυναμοποιημένες μικρο-δόσεις από κυτταροκίνες, ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, στην ίδια πάντα συγκέντρωση όπως και στο φυσιολογικό περιβάλλον του οργανισμού μαζί με επιλεγμένα ομοιοπαθητικά σκευάσματα (φυτικής, ορυκτής και ζωικής προέλευσης), είναι ικανές να ελαττώσουν, να ρυθμίσουν και να διεγείρουν την αντιδραστικότητα των τριών κυρίων ανθρώπινων συστημάτων (νευρικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό). Τα επαναφέρουν στο φυσιολογικό λειτουργικό τους εύρος, χωρίς να καταπιέζουν ή να αναστέλλουν βιολογικές αντιδράσεις.

Η εξισορρόπιση του PNEI (Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογικό σύστημα) περιλαμβάνει:

· την εξουδετέρωση των νοσογόνων αιτιών

· τη ρύθμιση της νευροενδοκρινικής ισορροπίας

· την αποκατάσταση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος

Με βάση το αν η διαταραχή του PNEI υπάρχει στο γενικό ενδοκρινικό, στο νευρο-ενδοκρινικό ή στο ανοσο-ενδοκρινικό επίπεδο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά κάθε φορά σκευάσματα ή διαφορετικοί συνδυασμοί σκευασμάτων για να συνοδεύσουν την απεκκριτική και τη συμπτωματική θεραπευτική.

Πηγή : newspost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr