Περιοχές με «ταυτότητα»

24 Ιανουαρίου 201013:27

palm-beach-real-estateΗ «ταυτότητα» μιας περιοχής είναι σε άμεση συνάρτηση με:

 

Την πορεία της προσφοράς. Οσο μικρότερη είναι η προσφορά νέων κατοικιών, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες για ραγδαία υποχώρηση των τιμών των ακινήτων. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι στα πολύ ακριβά σημεία της Αττικής, οι τιμές των ακινήτων παραμένουν αμετακίνητες.

Την κοινωνική και την πολιτιστική ταυτότητά της, η οποία επηρεάζει και τη ροή της ζήτησης. Για παράδειγμα, αγορές όπως είναι αυτές του Κεραμεικού, των Εξαρχείων αλλά και του Θησείου έχουν υποστεί λιγότερο έντονα τις συνέπειες της κρίσης, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τη σύνθεση της ζήτησης.

Το δίκτυο συγκοινωνιών και κυρίως με την εγγύτητα του σημείου με μέσα μαζικής μεταφοράς που προσφέρουν σύνδεση με τα περισσότερα σημεία του αστικού ιστού και με τα σημεία όπου βρίσκονται οι τόποι εργασίας.

«Σε όλες τις περιοχές που συγκέντρωναν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το επίπεδο των τιμών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2009) στη χειρότερη περίπτωση δεν κατέγραψε απώλειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν και κέρδη που έφταναν μέχρι και 5%.

Στην αγορά των ενοικίων, μάλιστα, οι αυξήσεις που σημειώθηκαν στις τιμές ήταν σημαντικά μεγαλύτερες, αφού η ζήτηση σημείωσε μικρή μεν αλλά σταθερή άνοδο», τόνιζε χαρακτηριστικά μεσίτης, ο οποίος επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην αγορά πολυτελών κατοικιών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr