«Λουκέτα» λόγω της έλλειψης συναλλαγών

24 Οκτωβρίου 201018:23

louketaΝέα συμβόλαια με χαμηλότερα ενοίκια έως και 30%, αρκεί να κρατήσουν το συνεπή ενοικιαστή, περιλαμβάνονται μεταξύ των μεθόδων που επιλέγουν ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να μην απαξιώσουν την ιδιοκτησία τους.

Επίσης, ισόγεια καταστήματα σε γειτονιές που έχουν απαξιωθεί εμπορικά, αλλάζουν χρήση. Πολλά μετατρέπονται σε αποθήκες, ενώ άλλα σε πάρκινγκ και είτε ενοικιάζονται με 100-300 ευρώ το μήνα είτε πωλούνται από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Οπως επισήμαναν στο B&RE Investment στελέχη της αγοράς ακινήτων, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κτηματομεσίτες, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε εκπτώσεις στις αμοιβές τους. Ενώ δηλαδή παλαιότερα ζητούσαν 2% επί της αξίας του ακινήτου ως αμοιβή για την αγοραπωλησία, σήμερα ρίχνουν τις απαιτήσεις τους και ζητούν συγκεκριμένο ποσό από την αρχή, αισθητά μικρότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Στις ενοικιάσεις, επίσης, ενώ απαιτούσαν ένα ενοίκιο ως αμοιβή, σήμερα κάνουν έκπτωση ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σε πολλές περιπτώσεις, την αμοιβή του μεσίτη αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο κατασκευαστής, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο αγοραστής.

Επίσης, η έλλειψη συναλλαγών έχει οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών μεσιτικών γραφείων, καθώς και σε επέκταση των δραστηριοτήτων τους. Αρκετοί κτηματομεσίτες αναγκάζονται να εργάζονται και ως ασφαλιστές, τουριστικοί πράκτορες κ.λπ.

http://www.naftemporiki.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr